Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sök anslag och stipendier

Här publiceras de utlysningar av medel som kommer till fakultetskansliets kännedom. Fler utlysningar hittar du till exempel på:

Ansök om utbildningssamarbete inom Linnaeus-Palme

Universitets- och högskolerådet (UHR) har nu öppnat årets ansökan till Linnaeus-Palme som är ett program för utbildningssamarbeten med lärosäten i utvecklingsländer. Sista dag för institutionerna att inkomma med underlag till universitetets handläggare är 29 mars.
Läs mer och ansök

Sök medel från Per-Eric och Ulla Schybergs stiftelse

Unga forskare kan nu söka medel från Per-Eric och Ulla Schybergs stiftelse. Utlysningen riktar sig främst till forskare inom biokemi och medicin.
Sista ansökningsdag är 3 april.
Läs mer och ansök

Inför ansökan om ERC Starting Grant

Forskningsservice bjuder in till tre aktiviteter som hjälper dig att förbereda din ansökan om ERC Starting Grant.

  • Inledande workshop: 20 maj kl. 09.00–16.00 på LUX
  • Kom igång med din ansökan: 28 maj
  • Få feedback på ditt utkast: 20–21 augusti

Sista anmälningsdag är 26 april.
Läs mer och anmäl dig

Nominera till Konung Carl XVI Gustafs professur

Universitetet är inbjudet att nominera två kandidater till Konung Carl XVI Gustafs professur i miljövetenskap (miljövetenskap ges här en vid tolkning och kan innebära forskning inom naturvetenskap, teknik, samhällsvetenskap och humaniora). Observera att universitetet har en intern hanteringsordning för nomineringar. Fakultetens anställda nominerar kandidater till sina prefekter som i sin tur nominerar till Tina Olsson, tillförordnad personalchef vid kansli N (tina [dot] olsson [at] science [dot] lu [dot] se), senast 24 maj. Mailet ska ha ämnesraden ”Nominering till Konung Carl XVI Gustafs professur i miljövetenskap”.

Sök fakultetsmedel för infrastruktur

Naturvetenskapliga fakulteten utlyser medel för infrastruktur. Ansökningsblankett hittar du nedan. Sista ansökningsdag är 15 april.
Ladda ner blankett för ansökan (Word, 32 kB, nytt fönster)
Läs utlysningen (PDF, 156 kB, nytt fönster)

Sök SFF:s bidrag för sabbatsår

Stiftelsen för Strategisk Forskning (SFF) utlyser bidrag för forskare som vill ta ett sabbatsår inom ett annat forskningsområde utomlands. Sista ansökningsdag är 11 juni.
Läs mer och ansök

SSF satsar på industridoktorander

Stiftelsen för Strategisk Forskning (SFF) utlyser bidrag för forskarutbildning till industridoktorander. Syftet med utlysningen är att öka kunskapsutbytet mellan akademin och näringslivet. Sista ansökningsdag är 23 april.
Läs mer

Sök stipendium för vistelse i Lettland

Den lettiska myndigheten för utbildningsutveckling har utlyst stipendier för forsknings- och lärarmobilitet till Lettland. Sista ansökningsdag är 1 april.
Läs mer och ansök

Workshop inför ansökan om ERC Advanced Grants, 11 april

Planerar du att ansöka om ERC Advanced Grants 2019? Forskningsservice bjuder in till workshop 11 april kl. 08.30–12.30 på Pufendorfinstitutet. Därefter hålls individuella konsultationer. Sista anmälningsdag är 20 mars.
Läs mer och anmäl dig

Sök medel för att arrangera symposium

Internationellt erkända forskare kan nu ansöka om medel från Novo Nordisk Fonden för att arrangera symposium. Sista ansökningsdag är 19 mars.
Läs mer och ansök

Utlysningar från STINT

Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT) utlyser:

Ansök om EU-medel för innovation inom utbildning

EU-kommissionen har öppnat utlysningen ”Forward-Looking Cooperation Projects” som ska stimulera europeiskt samarbete och främja innovation inom utbildning. Sista ansökningsdag är 19 mars.
Läs mer och ansök

Sök stipendium för forskningsvistelse i Skottland

Nu kan du ansöka om stipendium för forskningsvistelse vid universitetet i Saint Andrews, Skottland. Ansökningar tas emot löpande.
Läs mer och ansök

Sök till SSF:s ledarskapsprogram

Unga forskare kan nu söka till ledarskapsprogrammet ”Framtidens forskningsledare” som ges av Stiftelsen för Strategisk Forskning. Syftet med programmet är att ge bidragsmottagarna en solid finansiering (12 miljoner kronor vardera) samt ett omfattande ledarskapsprogram så att de kan bygga egna forskargrupper med internationell slagkraft. Sista ansökningsdag är 24 april.
Läs mer och ansök

SSF utlyser medel för forskningsinstitutsdoktorander

Stiftelsen för strategisk forskning utlyser bidrag som ska täcka forskning och forskarutbildning för åtta doktorander som är anställda vid forskningsinstitut i samverkan med lärosäte. Sista ansökningsdag är 9 april.
Läs mer

Kungliga Fysiografiska Sällskapet

Kungliga Fysiografiska Sällskapet i Lund utlyser ett flertal stipendier varje år.
Läs mer på sällskapets webbplats

Sidansvarig:

Kontakt

Tobias Nilsson
Utredare (forskarutbildning)
046-222 71 82
tobias [dot] nilsson [at] science [dot] lu [dot] se