Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tillgodoräknande

Inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Som student har du rätt att ansöka om att få tidigare utbildning tillgodoräknad. Detta gäller både svensk och utländsk utbildning, inklusive utbytesstudier.

Kriterier

För att din ansökan ska prövas vid naturvetenskapliga fakulteten behöver du vara antagen till och bedriva studier vid fakulteten.

Regler som styr tillgodoräknande hittar du i Högskoleförordningen kapitel 6, paragraf 6–8.

Ansökan

Din ansökan består av en blankett samt handlingar/meriter. Tänk på att vara ute i god tid med din ansökan. Handläggningstiden kan vara upp till åtta veckor.

Blankett

Du ansöker om tillgodoräknande via en särskild blankett som finns på din institutions webbplats. Där hittar du även information om vem som är kontaktperson för tillgodoräknande på din institution. Fyll gärna i blanketten tillsammans med kontaktpersonen, som också är den som ska ta emot din ansökan när den är klar.

Handlingar/meriter

Du måste bifoga styrkta handlingar/meriter i din ansökan.

  • För avslutad kurs: kursbevis (exempelvis Ladok-utdrag eller Transcript of records) och kursplan, inklusive litteraturlista
  • För oavslutad kurs: studieintyg och kursplan, inklusive litteraturlista

För tillgodoräknande av utbytesstudier gäller särskilda rutiner för handlingar/meriter.
Läs mer om tillgodoräknande av utbytesstudier

Beslut

Om du beviljas ett tillgodoräknande så kommer det att föras in i Ladok.

Om din ansökan inte beviljas så kan du enligt Högskoleförordningen kapitel 12, paragraf 2 överklaga beslutet till Överklagandenämnden för högskolan. Skicka överklagandet till:

Överklagandenämnden för högskolan
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund

Behandling av dina personuppgifter

Handlingar för tillgodoräknande diarieförs. I handläggning kommer dina personuppgifter att behandlas i enlighet med gällande lagstiftning.

Sidansvarig: