Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ansök om att bli nominerad till utbytesstudier

Här hittar du information om hur du ansöker om att bli nominerad till utbytesstudier. Din ansökan kommer att behandlas av fakultetens internationella avdelning och du får besked via e-post om huruvida du har nominerats till en utbytesplats eller inte.

Händer vid dator. Foto: Johan Bävman.

Ansökningsperioder

Studier under läsåret 2024/2025

  • 15 oktober – 15 november 2023: ordinarie ansökningsperiod.
  • 1–15 februari 2024: andra ansökningsperioden (för de platser som blivit över).
  • 1–10 september 2024: sista ansökningsperioden för studier under vårterminen 2025 (för de platser som blivit över).

University of California

University of California har en egen ansökningsperiod och antagningsomgång.

1–15 november 2023: ansökningsperiod för studier under läsåret 2024/2025.

Utbytesstudier vid University of California – lu.se


Gör din ansökan i ansökningssystemet

Du ansöker om att bli nominerad till utbytesstudier i Lunds universitets ansökningssystem, Solemove.

Innan du ansöker: du behöver veta vilka universitet du vill söka till och ha gjort en studieplan för varje universitet. Läs mer på sidan Planera dina utbytesstudier. Du kan söka till upp till 10 universitet. Du ska lista alla universitet i en och samma ansökan.

Ansökningsinstruktioner

Länk till ansökan finns i guiden nedan.

Guide för hur du gör din ansökan i Solemove (lunduniversity.lu.se)

Dokument som ska bifogas i din ansökan

  • Studieplan för varje universitet
    Ladda ner blankett för studieplan (PDF, 185 kB, ny flik)
  • CV på engelska, max två A4-sidor långt. Du får utforma det som vill.
  • Ett så kallat Statement of Purpose där du motivera varför du vill studera utomlands, hur de planerade studierna knyter an till ditt huvudämne vid Lunds universitet samt vilken framtida nytta du tror att du kommer att ha av dina utbytesstudier. Motivera även varför du vill studera vid det universitet som du har markerat som ditt förstahandsval. Texten ska vara skriven på engelska och vara max en A4-sida lång.

Invänta nomineringen

När du har skickat in din ansökan är det dags för dig att invänta nomineringen. Du får besked via e-post om huruvida du har nominerats till en utbytesplats eller inte.

Det är vanligt att det finns flera sökande till varje utbytesplats. Då gör vi en rangordning som bland annat är baserad på antalet uppnådda poäng, betyg samt syftet med utbytet (vilket du har beskrivit i ditt Statement of Purpose).


Nästa steg: När du har blivit nominerad

När du har nominerats till en utbytesplats är det dags för nästa steg, nämligen att svara på nomineringsmeddelandet och göra din ansökan till värduniversitetet.

När du har blivit nominerad