Ansök om att bli nominerad till utbytesstudier

På den här sidan hittar du länkar till Lunds universitets digitala ansökningssystem när ansökningsperioden har börjat. Du hittar även information om vilka dokument du behöver bifoga i din ansökan om att bli nominerad till utbytesstudier. Din ansökan behandlas av fakultetens internationella kontor. Du får besked via e-post om huruvida du har nominerats till en utbytesplats eller inte.

Ansök via det digitala ansökningssystemet

Under ansökningsperioderna publicerar vi här länkar till det digitala ansökningssystemet där du ansöker om att bli nominerad till utbytesstudier.

Dokument som ska bifogas i din ansökan

Studieplan

Exempel på studieplan (word-fil, 198 kB, nytt fönster)

CV

Exempel på CV (PDF, 82 kB, nytt fönster)

Ladok-utdrag

Ladok-utdraget ska visa vilka kurser du har läst. Denna information får du ut via Studentportalen.

Logga in i Studentportalen - student.lu.se

Statement of Purpose

I ditt så kallade Statement of Purpose ska du motivera varför du vill studera utomlands, hur de planerade studierna knyter an till ditt huvudämne vid Lunds universitet samt vilken framtida nytta du tror att du kommer att ha av dina utbytesstudier. Motivera även varför du vill studera vid det universitet som du har markerat som ditt förstahandsval. Texten ska vara skriven på engelska och vara högst en A4-sida lång.

Invänta nomineringen

När du har skickat in din ansökan är det dags för dig att invänta nomineringen. Du får besked via e-post om huruvida du har nominerats till en utbytesplats eller inte.

Det är vanligt att det finns flera sökande till varje utbytesplats. När detta händer gör vi en rangordning som bland annat är baserad på antalet uppnådda poäng, betyg samt syftet med utbytet (vilket du har beskrivit i ditt Statement of Purpose).

Nästa steg

När du har nominerats till en utbytesplats är det dags för nästa steg, nämligen att svara på nomineringsmeddelandet och göra din ansökan till värduniversitetet.

När du har blivit nominerad

Sidansvarig: