Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bli studentambassadör

Har du studerat minst en termin och vill inspirera andra till att börja läsa en naturvetenskaplig utbildning på Lunds universitet? Då kan du ansöka om att bli studentambassadör!

Person med Lunds universitet-tröja. Foto.

Om jobbet

De som är intresserade av att börja studera på universitetet vill oftast prata med någon som själv är student. Vi behöver därför din hjälp med att berätta om våra utbildningar och hur det är att studera i Lund. Som studentambassadör kan du exempelvis arbeta med att bemanna montrar på olika mässor, hålla presentationer eller besöka gymnasieskolor.

Som studentambassadör representerar du Lunds universitet och naturvetenskapliga fakulteten, vilket innebär ett stort ansvar. Du förbereds för ditt uppdrag genom exempelvis en obligatorisk kickoff som hålls under hösten. Många av arbetsuppgifterna är dock självständigt arbete och du förväntas därför ta eget ansvar för dina uppdrag.

Alla insatser du gör sker i samråd med Nils Johansson (nils [dot] johansson [at] science [dot] lu [dot] se (nils[dot]johansson[at]science[dot]lu[dot]se)) som är din kontaktperson vid naturvetenskapliga fakulteten.

Ansök om att bli studentambassadör

Vill du arbeta som studentambassadör? Klicka på länken nedan för att fylla in ansökningsformuläret.

Ansök om att bli studentambassadör


För dig som redan är ambassadör

Arvode

Som studentambassadör får du ett arvode, vilket räknas som lön och därmed beskattas. Arvodet är 145 kronor per timme.

Lunds universitet har ett avtal med Swedbank som löneutbetalande bank. Om du är kund hos Swedbank utbetalas din lön automatiskt till ditt konto. Vill du ha din lön utbetald till ett konto i en annan bank behöver du logga in på Swedbanks webbplats med mobilt BankID och registrera detta.

Timrapportering

Du rapporterar dina timmar och eventuella reseutlägg till Nils Johansson (nils [dot] johansson [at] science [dot] lu [dot] se (nils[dot]johansson[at]science[dot]lu[dot]se)).

Kontakt