Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bibliotek

Naturvetenskapliga biblioteket är till för dig som studerar eller arbetar vid Lunds universitet, men är också öppet för allmänheten. Biblioteket ger dig tillgång till exempelvis böcker och tidskrifter (i både tryckt och digital form), databaser och referenslitteratur. Till ditt förfogande finns även läsplatser, datorarbetsplatser, utskrifts- och skanningsmöjligheter samt grupprum.

På biblioteket får du personlig service och stöd i dina studier, din undervisning eller din forskning. Våra bibliotekarier är experter på att söka fram vetenskaplig information och hjälper dig gärna med detta. I nära samarbete med kursansvariga lärare undervisar bibliotekarierna i informationssökning samt handleder dig som är student i bland annat källkritik och akademisk hederlighet. Särskild service ger vi dig med lässvårigheter.

Naturvetenskapliga bibliotekets webbplats

Kontakt

Kristina Holmin Verdozzi
Bibliotekschef
Kontaktuppgifter till Kristina Holmin Verdozzi – lu.se