Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vidareutbildning

Merparten av naturvetenskapliga fakultetens kurser kan läsas som fristående kurser så länge du uppfyller behörighetskraven. Att läsa fristående och enstaka kurser kan vara till nytta för dig som redan är yrkesverksam och vill fördjupa eller bredda dina kunskaper. Det kan också vara ett sätt för dig att ställa om karriärmässigt, utan att behöva läsa ett helt program.

Kurser på avancerad nivå

Om du har läst en naturvetenskaplig universitets- eller högskoleutbildning inom något av våra ämnesområden är du ofta behörig att söka till våra avancerade kurser inom samma område. På Lunds universitets övergripande webbplats kan du se vilka kurser vi erbjuder samt behörighetskraven för de olika kurserna.

Naturvetenskapliga kurser på avancerad nivå (lu.se)

Kurser på grundnivå

Om du har läst en naturvetenskaplig högskole- eller universitetsutbildning och vill bredda din kompetens genom att läsa ett annat naturvetenskapligt ämne, kan du söka till våra kurser på grundnivå. På Lunds universitets övergripande webbplats kan du se vilka kurser vi erbjuder samt behörighetskraven för de olika kurserna.

Naturvetenskapliga kurser på grundnivå (lu.se)

Studievägledning

Kontakta gärna våra studievägledare om du har frågor om kurserna eller vill ha tips på kurser som kan passa för din fortsatta yrkesutveckling.

Kontakta våra studievägledare