Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Arbetsmarknad och karriär

Naturvetare arbetar inom flera områden, exempelvis miljö och klimat, life science och digitalisering. Under utbildningen har du många valmöjligheter, vilket ger dig chansen forma din utbildning efter eget intresse. Samtidigt ställer det krav på dig som student att reflektera över din framtida karriär.

Kvinna står på en sten och tittar på utsikten. Foto.

Klicka på länkarna nedan för att få information och stöd som kan hjälpa dig att fatta beslut under utbildningen samt söka jobb.

Kontakt

Malin Olbe
Arbetsmarknadskoordinator
Kontaktuppgifter till Malin Olbe – lu.se

Kvinna och vetenskapliga instrument. Illustration, kollage.

Lyssna på podden

Var kan man jobba som naturvetare? Vilka färdigheter letar framtidens arbetsgivare efter? Och när ska man egentligen börja leta jobb? I det här avsnittet av podden "Plugga Naturvetenskap" får du lära dig mer om naturvetares arbetsmarknad.

Lyssna på poddavsnittet (soundcloud.com)

Läs textversionen av avsnittet

Praktik, projekt och jobb

Det finns flera organisationer som erbjuder praktik, projekt och jobb. Det kan även finnas möjlighet för dig att arbeta som studentmedarbetare på kommuner.