Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationella möjligheter

Som student har du möjlighet att studera en eller två terminer vid ett av våra partneruniversitet, göra praktik utomlands eller skapa internationella kontakter på hemmaplan i Lund. Du kan ha stor nytta av dina internationella erfarenheter, inte bara i ditt framtida yrkesliv utan också i din personliga utveckling.

Kvinna står uppe på ett berg och tittar på utsikten. Foto.

Utbytesstudier

Läs en eller två terminer vid något av våra partneruniversitet. Du är berättigad till CSN-medel under studietiden och betalar inga terminsavgifter.

Utbytesstudier

Sommarkurser, praktik och examensarbete utomlands

Ta chansen att läsa sommarkurser, göra praktik eller en del av ditt examensarbete utomland. Vill du göra praktik eller fältstudier utomlands kan du söka särskilda stipendier.

Sommarkurser, praktik och examensarbete utomlands

Sök stipendium för utlandsvistelse

Passa på att söka stipendium för din utlandsvistelse. Du kan till exempel söka stipendium för utbytesstudier, fältarbete, datainsamling, sommarkurser samt praktik utomlands.

Stipendier för studier och praktik utomlands (lu.se)

Andra internationella möjligheter

I lärplattformen Canvas finns en särskild sida om internationella möjligheter. Sidan uppdateras löpande med tips på aktiviteter som du kan ta del av utanför dina studier. Det handlar till exempel om kurser, konferenser och webbinarier. Logga in i Canvas med ditt studentkonto och registrera dig på sidan för att få notiser om nya aktiviteter.

Internationella möjligheter i lärplattformen Canvas

Du kan också skaffa dig internationella erfarenheter och meriter genom att bli internationell fadder. Som fadder utgör du den sociala länken mellan de internationella studenterna i din faddergrupp och studentlivet i Lund.

Ansök om att bli internationell fadder (lu.se)

Kvinna och vetenskapliga instrument. Illustration, kollage.

Lyssna på podden

Hur hittar man ett socialt sammanhang under sina utbytesstudier? Var ska man bo? Och när ska man börja förbereda sig? I det här avsnittet av podden "Plugga Naturvetenskap" får du lära dig mer om möjligheterna – och utmaningarna – med att studera utomlands.

Lyssna på poddavsnittet (soundcloud.com)

Läs textversionen av avsnittet