Sommarkurser, praktik och examensarbete utomlands

Student med skyddsglasögon i kemilabb

Sommarkurser

Som student vid Lunds universitet har du möjlighet att läsa sommarkurser vid våra partneruniversitet.

Ansök om sommarkurser utomlands – lu.se

Webbaserad forskningspraktik vid University of Western Australia

University of Western Australia erbjuder en webbaserad forskningspraktik under perioden 6 juli – 28 augusti. Sista ansökningsdag är 21 juni. Avgiften är 2500 australiska dollar.

Ansök om att göra forskningspraktik vid University of Western Australia – uwa.edu.au

Praktik i en forskargrupp

Funderar du på en forskningskarriär kan du söka praktik i en forskargrupp vid ett utländskt universitet.

Praktik i forskargrupper utomlands – lu.se

Erasmus praktikstipendium

Ska du göra praktik inom Europa kan du ansöka om Erasmus praktikstipendium. Du kan till exempel göra praktiken som en del av en praktikkurs eller examensarbete. Du kan också praktisera utanför ditt studieprogram eller direkt efter att du avslutat dina studier.

Ansök om Erasmus praktikstipendium – lu.se

Minor Field Studies-stipendium för fältarbete

Är du i slutet av din utbildning och vill fördjupa dina kunskaper i globala utvecklingsfrågor? Då kan du ansöka om Minor Field Studies-stipendium för fältarbete i ett utvecklingsland. Fältarbetet ger dig möjlighet att samla material till ett examensarbete på kandidat-, magister- eller masternivå.

Ansök om Minor Field Studies-stipendium – lu.se

Crafoordska stiftelsens resestipendium

Du kan söka stipendium för exempelvis praktik, datainsamling, utbytesstudier eller sommarkurser utomlands.

Ansök om Crafoordska stiftelsens resestipendium – lu.se

Fler möjligheter

På en del av fakultetens institutioner finns det möjlighet att göra praktik eller läsa kurser som helt eller delvis är förlagda utomlands. Det kan också finnas möjlighet att göra en del av ditt examensarbete utomlands. Kontakta den internationella koordinatorn på din institution för att ta reda på vilka möjligheter du har.

Sidansvarig:

Naturvetenskapliga fakulteten, Lunds universitet