Sommarkurser, praktik och examensarbete utomlands

Student i kemilaboratorium. Foto.

Sommarkurser vid våra partneruniversitet

Som student vid Lunds universitet har du möjlighet att läsa sommarkurser vid våra partneruniversitet. På Lunds universitets övergripande webbplats hittar du information om sommarkurser som är öppna för alla studenter och som du söker till via ansökningssystem Solemove.

Sommarkurser utomlands på Lunds universitets övergripande webbplats

Som student vid naturvetenskapliga fakulteten kan du även söka sommarkurser vid universitet som fakulteten har avtal med. Information om dessa kurser publiceras löpande nedan.

Sommarkurser vid University of Glasgow

University of Glasgow erbjuder flera kursen under sommaren 2021. Som student vid Lunds universitet får du 10 procent rabatt på kursavgiften. Ansökan öppnar 20 januari 2021.

Sommarkurser som ges av University of Glasgow – gla.ac.uk

Sommarkurser vid University of Turku

University of Turku i Finland erbjuder sommarkurser under perioden 6–20 augusti 2021. Ansök före 12 april 2021.

Sommarkurser som ges av University of Turku – turkusummerschool.turkuamk.fi

Praktik i en forskargrupp

Funderar du på en forskningskarriär kan du söka praktik i en forskargrupp vid ett utländskt universitet.

Praktik i forskargrupper utomlands – lu.se

Fler möjligheter

På en del av fakultetens institutioner finns det möjlighet att göra praktik eller läsa kurser som helt eller delvis är förlagda utomlands. Det kan också finnas möjlighet att göra en del av ditt examensarbete utomlands. Kontakta den internationella koordinatorn på din institution för att ta reda på vilka möjligheter du har.