Sommarkurser, praktik och examensarbete utomlands

Student med skyddsglasögon i kemilabb

Sommarkurser

Som student vid Lunds universitet har du möjlighet att läsa sommarkurser vid våra partneruniversitet. Gör din ansökan 27 januari – 7 februari 2020.

Ansök om sommarkurser utomlands – lu.se

Praktik i en forskargrupp

Funderar du på en forskningskarriär kan du söka praktik i en forskargrupp vid ett utländskt universitet.

Praktik i forskargrupper utomlands - lu.se

Erasmus praktikstipendium

Ska du göra praktik inom Europa kan du ansöka om Erasmus praktikstipendium. Du kan till exempel göra praktiken som en del av en praktikkurs eller examensarbete. Du kan också praktisera utanför ditt studieprogram eller direkt efter att du avslutat dina studier.

Ansök om Erasmus praktikstipendium - lu.se

Minor Field Studies-stipendium för fältarbete

Är du i slutet av din utbildning och vill fördjupa dina kunskaper i globala utvecklingsfrågor? Då kan du ansöka om Minor Field Studies-stipendium för fältarbete i ett utvecklingsland. Fältarbetet ger dig möjlighet att samla material till ett examensarbete på kandidat-, magister- eller masternivå. Ansökningsperioden är 5–25 april 2020.

Ansök om Minor Field Studies-stipendium - lu.se

Crafoordska stiftelsens resestipendium

Du kan söka stipendium för exempelvis praktik, datainsamling, utbytesstudier eller sommarkurser utomlands.

Ansök om Crafoordska stiftelsens resestipendium - lu.se

Andra möjligheter

På en del av fakultetens institutioner finns det möjlighet att göra praktik eller läsa kurser som helt eller delvis är förlagda utomlands. Det kan också finnas möjlighet att göra en del av ditt examensarbete utomlands. Kontakta den internationella koordinatorn på din institution för att ta reda på vilka möjligheter du har.

Sidansvarig: