Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Skugga en student

Vill du veta hur det är att studera på en naturvetenskaplig utbildning vid Lunds universitet? Då kan du skugga en av våra studenter.

Två studenter i studiemiljö. Foto.

Vad innebär det att skugga en student?

En skuggning tar ungefär en halvdag och då följer du med en av våra studenter på föreläsningar, seminarier, grupparbeten eller praktiska övningar – lite beroende på vad som står på schemat. Du får uppleva studiemiljön på universitetet och kan passa på att ställa frågor om hur det är att studera i Lund.

Vi kommer att göra vårt bästa för att förmedla kontakt med en student från den utbildning som du är intresserad av. Du och studenten som du ska skugga kommer sedan överens om ett datum då du kommer och besöker universitetet.

Att tänka på inför besöket

Du ansvarar själv för resa, boende och mat. Bor du i närheten så gör som många av våra studenter – ta med din egen matlåda. En annan möjlighet är att köpa din lunch på någon av restaurangerna som finns i närheten. Stäm av med studenten du ska skugga, hen kan ge dig tips utifrån dina önskemål.

Kom ihåg att kolla med din gymnasieskola så att du är försäkrad. Har du gått ut gymnasiet så tänk på att du ska ha en egen hemförsäkring som gäller.

Anmäl ditt intresse

Tänk på att göra din intresseanmälan i god tid, det kan vara svårt att ordna besök med kort varsel och i perioder då våra studenter har tentamen.

Anmäl ditt intresse av att skugga en student

Sidansvarig:

Kontakt

Skicka e-post till skugga [at] science [dot] lu [dot] se om du har frågor om hur det är att skugga en student.

Naturvetenskapliga fakulteten, Lunds universitet
Besöksadress: Sölvegatan 27, Lund
E-post: kansli [at] science [dot] lu [dot] se

Om webbplatsen

Tillgänglighetsredogörelse