Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bli hemvändare

Vill du återvända till din gymnasieskola och berätta om hur det är att läsa naturvetenskap vid Lunds universitet? Ansök om att bli hemvändare!

Vad innebär det att vara hemvändare?

Frågorna brukar vara många när det är dags att välja studier efter gymnasiet. För många elever kan det vara värdefullt att få ställa frågorna till någon som nyligen har varit i samma situation.

Att vara hemvändare innebär att du återvänder till din gymnasieskola och håller en presentation om de naturvetenskapliga utbildningarna vid Lunds universitet. Du berättar även om hur du tänkte när du valde studier och vad du vill arbeta med i framtiden. Vi hjälper dig att sätta ihop din presentation och betalar för dina tågbiljetter inom Sverige.

Villkor

  • Du har läst minst ett halvår på din utbildning.
  • Du har läst på en gymnasieskola i Sverige.
  • Tidpunkten för ditt hemvändaruppdrag planeras tillsammans med fakultetens kontaktperson. Om en annan hemvändare eller studentambassadör nyligen har besökt en skola på din hemort så kan det hända att du får vänta lite med ditt uppdrag.
  • Tågbiljetter bokas i samråd med fakultetens kontaktperson. Vi betalar inte för extra tillval, utan endast en standardbiljett där eventuella rabatter utnyttjas (exempel studentrabatt).
  • Du ansvarar själv för att boka in ditt besök på skolan.

Anmäl ditt intresse

Kontakta Nils Johansson (nils [dot] johansson [at] science [dot] lu [dot] se (nils[dot]johansson[at]science[dot]lu[dot]se)) om du är intresserad av att bli hemvändare.

Kontakt