Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Aktiviteter för allmänheten

Två barn silar fram fossil i sand. Foto: Helena Bergqvist.

Naturvetarstråket – vetenskapsfestivalen för hela familjen

Under den årliga kulturnatten i Lund bjuder vi på en inspirerande vetenskapsfestival för hela familjen. Du kan bland annat ta del av våra fartfyllda shower, populärvetenskapliga föredrag, experiment och utställningar, science slam, rundtur i våra labb och en direktsänd magnetkameraundersökning av en hjärna.

Välkommen till oss på Kulturnatten, lördag 2 oktober 2021!

Se programmet för Naturvetarstråket på Kulturnatten i Lund

Naturvetenskapliga shower

Se våra fartfyllda shower i biologi, kemi och fysik. Showerna bjuder bland annat på häftiga experiment och spännande resor i naturvetenskapens fantastiska värld.

Aktiviteter i Vattenhallen Science Center

Vattenhallen anordnar bland annat shower, experiment och utställningar som riktar sig till såväl barn som vuxna.

Aktiviteter i Vattenhallen – vattenhallen.lth.se

Planetarieföreställningar

Besök planetariet och lär känna en värld full av stjärnor, planeter, galaxer och kometer.

Planetarieföreställningar – vattenhallen.lth.se

Teleskoptitt

Är du nyfiken på hur stjärnhimlen ser ut genom ett teleskop? Våra astronomer bjuder in till teleskoptitt lite då och då.

Tillfällen för teleskoptitt – astro.lu.se