Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

När du har blivit nominerad

Om du vill ha din plats, behöver du svara på nomineringsmeddelandet och därefter göra din ansökan till värduniversitetet. Du behöver också läsa på om sådant som är viktigt för dig att tänka på inför avresan, medan du är iväg och när du har kommit hem.

Meddela att du vill ha din plats

Om du vill ha din plats är det viktigt att du svarar på nomineringsmeddelandet som du får via e-post. Kom ihåg att svara inom utsatt tid, annars kan platsen ges till en annan student. När du har tackat ja till din plats nominerar vi dig till värduniversitetet. Din internationella koordinator (antingen en person på sektionen Externa relationer eller på fakultetskansliet) kommer att kontakta dig via e-post och informera dig om detaljerna kring hur du går vidare.

Gör din ansökan till värduniversitetet

När du har meddelat att du vill ha din plats och vi har nominerat dig till värduniversitetet är det dags för dig att göra din ansökan till värduniversitetet. Där är de främst intresserade av att se vilka kurser du har läst och hur dessa passar ihop med kurserna du har sökt. Exakt när och hur du ska göra din ansökan skiljer sig åt mellan olika universitet. Sök på värduniversitetets webbplats eller ta hjälp av din internationella koordinator.

Viktigt att tänka på

Det är mycket viktigt att du och din studievägledare är överens om din studieplan innan du gör din ansökan till värduniversitetet.

Håll utkik efter antagningsbeskedet

I slutändan är det upp till värduniversitetet att besluta om antagningen. Antagningsbeskedet skickas direkt till dig eller till din internationella koordinator (antingen en person på sektionen Externa relationer eller på fakultetskansliet). Skickas beskedet till din koordinator kommer hen att kontakta dig när beskedet har kommit.

För utbyten inom Europa, Erasmus+

Fyll i och lämna in ett Learning Agreement

Du som har blivit nominerad till utbytesstudier inom Europa måste fylla i och lämna in ett så kallat Learning Agreement, vilket är ett obligatoriskt trepartskontrakt för utbyten i Europa. Ladda ner blanketten för Learning Agreement nedan och lämna in det till koordinatorn på din institution senast en månad efter att du påbörjat ditt utbyte. Ta hjälp av din koordinator om du är osäker på hur du ska fylla i blanketten.

Ladda ner blanketten för Learning Agreement (doc, 151 kB, öppnas i nytt fönster)

Sök Erasmusstipendium

Som utbytesstudent inom Erasmus+ är du berättigad till ett Erasmusstipendium. För närvarande omfattar stipendiet 400–460 euro per månad, beroende på destination.

Ansök om Erasmusstipendium – lu.se

Läs på innan du åker

Det finns en del saker som är viktiga för dig att tänka på inför avresan, medan du är iväg och när du har kommit hem. Det handlar till exempel om CSN-medel, försäkringar, stipendier, visum, vaccinationer, studentambassadörskap och tillgodoräknande.

Länkarna nedan leder till information på Lunds universitets övergripande webbplats, lu.se.

Sidansvarig:

Naturvetenskapliga fakulteten, Lunds universitet
Besöksadress: Sölvegatan 27, Lund
E-post: kansli [at] science [dot] lu [dot] se

Om webbplatsen

Tillgänglighetsredogörelse