När du har blivit nominerad

Om du vill ha din plats, behöver du svara på nomineringsmeddelandet och därefter göra din ansökan till värduniversitetet. Du behöver också läsa på om sådant som är viktigt för dig att tänka på inför avresan, medan du är iväg och när du har kommit hem.

Meddela att du vill ha din plats

Om du vill ha din plats är det viktigt att du svarar på nomineringsmeddelandet som du får via e-post. Kom ihåg att svara inom utsatt tid, annars kan platsen ges till en annan student. När du har tackat ja till din plats nominerar vi dig till värduniversitetet. Din internationella koordinator (antingen en person på sektionen Externa relationer eller på fakultetskansliet) kommer att kontakta dig via e-post och informera dig om detaljerna kring hur du går vidare.

Gör din ansökan till värduniversitetet

När du har meddelat att du vill ha din plats och vi har nominerat dig till värduniversitetet är det dags för dig att göra din ansökan till värduniversitetet. Där är de främst intresserade av att se vilka kurser du har läst och hur dessa passar ihop med kurserna du har sökt. Exakt när och hur du ska göra din ansökan skiljer sig åt mellan olika universitet. Sök på värduniversitetets webbplats eller ta hjälp av din internationella koordinator.

Viktigt att tänka på

Det är mycket viktigt att du och din studievägledare är överens om din studieplan innan du gör din ansökan till värduniversitetet.

Håll utkik efter antagningsbeskedet

I slutändan är det upp till värduniversitetet att besluta om antagningen. Antagningsbeskedet skickas direkt till dig eller till din internationella koordinator (antingen en person på sektionen Externa relationer eller på fakultetskansliet). Skickas beskedet till din koordinator kommer hen att kontakta dig när beskedet har kommit.

Läs på innan du åker

Det finns en del saker som är viktiga för dig att tänka på inför avresan, medan du är iväg och när du har kommit hem. Det handlar till exempel om CSN-medel, försäkringar, stipendier, visum, vaccinationer, studentambassadörskap och tillgodoräknande. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer.

Sidansvarig:

Mikael Nyblom
Internationell handläggare
outgoing [at] science [dot] lu [dot] se

Internationella koordinatorer på institutionerna

Nedan finns länkar till koordinatorernas kontaktuppgifter på lu.se.