Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bli studentambassadör

Vill du tjäna extrapengar och samtidigt inspirera blivande studenter? Har du pluggat naturvetenskap vid Lunds universitet i minst en termin? Då kan du bli studentambassadör. Du får kontakter, erfarenhet – och en riktigt rolig tid!

Studentambassadörer N-fak

Uppdraget

De som är intresserade av att börja studera vill oftast prata med någon som själv är student för att få svar på sina frågor. Vi behöver därför din hjälp med att berätta om våra utbildningar och om hur det är att plugga i Lund. Din uppgift är lika enkel som den är utmanande – du inspirerar besökarna genom att berätta om dig själv och dina studier.

Att vara studentambassadör är ett socialt jobb som förutsätter att du tycker om att ta kontakt och prata med människor. Du kan exempelvis arbeta med att bemanna mässmontrar, hålla presentationer, åka ut till skolor för att berätta om utbildningarna, eller något annat beroende på behov och ditt eget intresse.

Du får hjälp med allt det praktiska kring dina uppdrag. Vi går även tillsammans igenom sådant som hur du kan lägga upp din presentation eller vilka frågor som är bra att vara förberedd på. Några gånger per termin träffas alla studentambassadörer och då finns möjlighet att prata med de andra i gruppen och dela tips och tankar kring uppdragen.

Verksamheten som studentambassadör får inte inkräkta på studierna – allt studentambassadörsarbete görs i mån av tid. Alla insatser du gör sker i samråd med Linda Hansson som är din kontaktperson vid naturvetenskapliga fakulteten.

Ansökan

Rekrytering av nya studentambassadörer sker löpande. Du ansöker genom att fylla i följande intresseanmälan med ett bifogat CV. Observera att du måste kunna svenska och ska ha läst minst en termin innan du kan bli studentambassadör.

Lön

Du får givetvis betalt för ditt arbete. Lönen ser olika ut beroende på om det är en endagsaktivitet eller en flera dagar lång aktivitet med övernattning. Generellt är lönen 125 kr/timme i max 8 timmar/dag (inkl. semesterersättning). Biljetter, hotellbokningar och dylikt ordnas i samråd med din kontaktperson Linda Hansson. Resekostnaderna betalas av fakulteten.

Har du frågor?

Kontakta Linda Hansson, 046-222 48 41, linda [dot] hansson [at] science [dot] lu [dot] se.

 

Sidansvarig:

Kontakt

Linda Hansson
046-222 48 41
linda [dot] hansson [at] science [dot] lu [dot] se

Vill du bli studentambassadör?

Fyll då i denna intresseanmälan så återkommer vi så fort vi kan. 

Vi söker personer från olika utbildningar, det viktigaste är att du tycker om din utbildning och att du vill sprida det budskapet. Observera att du måste kunna svenska och vi ser helst att du läst minst en termin innan du söker. 

Därför blev jag studentambassadör

– Det är kul att dela med sig av sina erfarenheter och kunna hjälpa blivande studenter. Man vet ju själv hur förvirrad man var i slutet av gymnasiet över vad man skulle välja och hur det är att plugga på universitetet.
Hanna Axén, biogeofysik

– Jag trivs väldigt bra på vid min fakultet och tycker att det är oroväckande och märkligt att intresset för naturvetenskap sägs minska bland yngre. Därför vill jag inspirera blivande studenter att våga ta steget in i de viktiga ämnesområden som naturvetenskapliga fakulteten rymmer.
Amanda Nordin, miljövetenskap

– Jag tycker det är väldigt roligt att träffa blivande studenter och jag hoppas att jag kan inspirera åtminstone ett par av dem att välja naturvetenskap.
Susanne De Bourg, naturgeografi

Blanketter för studentambassadörer