Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bli studentambassadör

Vill du inspirera andra till att börja läsa naturvetenskap på Lunds universitet? Har du pluggat vid Lunds universitet i minst en termin? Då kan du bli studentambassadör och dela med dig av dina erfarenheter av dina studier och studentliv!

Studentambassadörerna besöker gärna din skola och berättar om utbildningarna

Arbeta som studentambassadör

De som är intresserade av att börja studera vill oftast prata med någon som själv är student för att få svar på sina frågor. Vi behöver därför din hjälp med att berätta om våra utbildningar och om hur det är att plugga i Lund. Din uppgift är lika enkel som den är utmanande – du inspirerar besökarna genom att berätta om dig själv och dina studier.  Du kan exempelvis arbeta med att bemanna mässmontrar, hålla presentationer och åka ut till skolor för att berätta om utbildningarna. 

Att vara studentambassadör är ett stort ansvar och du representerar Lunds universitet och Naturvetenskapliga fakulteten. Vi förbereder dig för ditt uppdrag med bland annat en obligatorisk Kick-off under hösten. Mycket av ditt uppdrag är dock självständigt arbete och du förväntas därför ta ett eget ansvar för dina uppdrag.  Alla insatser du gör sker i samråd med Linda Hansson som är din kontaktperson vid naturvetenskapliga fakulteten.

Arvode

Ambassadörskapet är ett arvoderat uppdrag. Arvodet räknas som lön och kommer därför att beskattas.

  • Om uppdraget varar en dag utgår arvode med 125 kr/h upp till max 8 timmar, restiden inkluderad.
  • Överstiger uppdraget 10 timmar, inklusive resa, erbjuds övernattning. För uppdrag med övernattning utgår arvode med 125 kr/h á 10 timmar.
  • Utbetalning av arvodet sker via universitetets lönesystem och betalas ut den 25:e varje månad. 
  • Lunds universitet har avtal med Nordea som löneutbetalande bank. Lönen utbetalas till personkonto hos Nordea eller enligt ett gällande överföringsuppdrag till annan bank.

Måltider

Du får ingen ersättning för måltider, eftersom hänsyn till måltidskostnader har tagits när vi fastställt arvodet. På de flesta större mässor brukar ambassadörer dock bjudas på mat av mässarrangörerna.

Reseersättning

Dina resor till större mässor på andra orter bokas av Naturvetenskapliga fakulteten och betalas alltid av universitetet. Om du gör ett utlägg i samband med ditt uppdrag får du ersättning för detta i efterhand. Spara kvittot för ditt reseutlägg och lämna in det tillsammans med din arvodesblankett.

Sidansvarig:

Kontakt

Linda Hansson
046-222 48 41
linda [dot] hansson [at] science [dot] lu [dot] se

Blanketter

Uppgifter till Nordea
Om du vill att Nordea ska betala ut din lön till ditt konto i annan bank måste du fylla i blankett om dina löntagaruppgifter och lämna in till Nordea. Viktigt att du gör detta minst 10 arbetsdagar innan utbetalning av din lön. 

Saknar Nordea uppgifter om dig sker den första utbetalningen med en postgiroanvisning som medföljer lönespecifikationen. 

Anmälan om löntagaruppgifter (PDF, 139 kB, nytt fönster)

 

Timrapportering 
Du rapporterar själv in dina timmar i Primula. I följande guide ser du stegvis hur du ska gå tillväga. 
Guide för att registrera timmar vid intermittent anställning (PDF, 173 kB, nytt fönster)

Därför blev jag ambassadör

– Det är kul att dela med sig av sina erfarenheter och kunna hjälpa blivande studenter. Man vet ju själv hur förvirrad man var i slutet av gymnasiet över vad man skulle välja och hur det är att plugga på universitetet.
Hanna Axén, biogeofysik

– Jag trivs väldigt bra på vid min fakultet och tycker att det är oroväckande och märkligt att intresset för naturvetenskap sägs minska bland yngre. Därför vill jag inspirera blivande studenter att våga ta steget in i de viktiga ämnesområden som naturvetenskapliga fakulteten rymmer.
Amanda Nordin, miljövetenskap

– Jag tycker det är väldigt roligt att träffa blivande studenter och jag hoppas att jag kan inspirera åtminstone ett par av dem att välja naturvetenskap.
Susanne De Bourg, naturgeografi