Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bli studentambassadör

Har du studerat minst en termin och vill inspirera andra till att börja läsa naturvetenskap på Lunds universitet? Då kan du ansöka om att bli studentambassadör!

Person som bär tröja med Lunds universitets logotyp på.

Om jobbet

De som är intresserade av att börja studera på universitetet vill oftast prata med någon som själv är student. Vi behöver därför din hjälp med att berätta om våra utbildningar och hur det är att studera i Lund. Som studentambassadör kan du exempelvis arbeta med att bemanna montrar på olika mässor, hålla presentationer eller besöka gymnasieskolor.

Som studentambassadör representerar du Lunds universitet och naturvetenskapliga fakulteten, vilket innebär ett stort ansvar. Du förbereds för ditt uppdrag genom exempelvis en obligatorisk kick off som hålls under hösten. Många av arbetsuppgifterna är dock självständigt arbete och du förväntas därför ta eget ansvar för dina uppdrag. Alla insatser du gör sker i samråd med Nils Johansson (nils [dot] johansson [at] science [dot] lu [dot] se) som är din kontaktperson vid naturvetenskapliga fakulteten.

Ansök om att bli studentambassadör

Vill du arbeta som studentambassadör? Klicka på länken nedan för att fylla in ansökningsformuläret.

Ansök om att bli studentambassadör


För dig som redan är ambassadör

Nedan hittar du information som rör arvode och timrapportering. Har du frågor är du välkommen att kontakta Nils Johansson (nils [dot] johansson [at] science [dot] lu [dot] se)

Arvode

Som studentambassadör får du ett arvode, vilket räknas som lön och därmed beskattas. Arvodet är 125 kronor per timme.

Lunds universitet har ett avtal med Nordea som löneutbetalande bank. Om du är kund hos Nordea utbetalas din lön automatiskt till ditt personkonto. Vill du ha din lön utbetald till ett konto i annan bank behöver du logga in på Nordeas webbplats med mobilt BankID och anmäla detta.

Timrapportering

Du rapporterar själv in dina timmar och eventuella reseutlägg i systemet SSC Primula. Kontakta Nils Johansson (nils [dot] johansson [at] science [dot] lu [dot] se) för att få information om hur du går tillväga.

Sidansvarig:

Kontakt

Naturvetenskapliga fakulteten, Lunds universitet
Besöksadress: Sölvegatan 27, Lund
E-post: kansli [at] science [dot] lu [dot] se

Om webbplatsen

Tillgänglighetsredogörelse