Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bli studentambassadör

Vill du tjäna extrapengar och samtidigt inspirera blivande studenter? Har du pluggat naturvetenskap vid Lunds universitet i minst en termin? Då kan du bli studentambassadör. Du får kontakter, erfarenhet – och en riktigt rolig tid!

Studentambassadörerna besöker gärna din skola och berättar om utbildningarna

Arbeta som studentambassadör

De som är intresserade av att börja studera vill oftast prata med någon som själv är student för att få svar på sina frågor. Vi behöver därför din hjälp med att berätta om våra utbildningar och om hur det är att plugga i Lund. Din uppgift är lika enkel som den är utmanande – du inspirerar besökarna genom att berätta om dig själv och dina studier.

Att vara studentambassadör är ett socialt jobb som förutsätter att du tycker om att ta kontakt och prata med människor. Du kan exempelvis arbeta med att bemanna mässmontrar, hålla presentationer, åka ut till skolor för att berätta om utbildningarna, eller något annat beroende på behov och ditt eget intresse.

Du får hjälp med allt det praktiska kring dina uppdrag. Vi går även tillsammans igenom sådant som hur du kan lägga upp din presentation eller vilka frågor som är bra att vara förberedd på. Någon gång per termin träffas alla studentambassadörer och då finns möjlighet att prata med de andra i gruppen och dela tips och tankar kring uppdragen.

Verksamheten som studentambassadör får inte inkräkta på studierna – allt studentambassadörsarbete görs i mån av tid. Alla insatser du gör sker i samråd med Linda Hansson som är din kontaktperson vid naturvetenskapliga fakulteten.

Arvode

Ambassadörskapet är ett arvoderat uppdrag. Arvodet räknas som lön och kommer därför att beskattas.

  • Om uppdraget varar en dag utgår arvode med 125 kr/h upp till max 8 timmar, restiden inkluderad.
  • Överstiger uppdraget 10 timmar, inklusive resa, erbjuds övernattning. För uppdrag med övernattning utgår arvode med 125 kr/h á 10 timmar.
  • Utbetalning av arvodet sker via universitetets lönesystem och betalas ut den 25:e varje månad under förutsättning att du lämnat in blanketten senast den sista vardagen månaden innan.
  • Lunds universitet har avtal med Nordea som löneutbetalande bank. Lönen utbetalas till personkonto hos Nordea eller enligt ett gällande överföringsuppdrag till annan bank.

Måltider

Du får ingen ersättning för måltider, eftersom hänsyn till måltidskostnader har tagits när vi fastställt arvodet. På de flesta större mässor brukar ambassadörer dock bjudas på mat av mässarrangörerna.

Reseersättning

Dina resor till större mässor på andra orter bokas av Naturvetenskapliga fakulteten och betalas alltid av universitetet. Om du gör ett utlägg i samband med ditt uppdrag får du ersättning för detta i efterhand. Spara kvittot för ditt reseutlägg och lämna in det tillsammans med din arvodesblankett.

 

 

Sidansvarig:

Kontakt

Linda Hansson
046-222 48 41
linda [dot] hansson [at] science [dot] lu [dot] se

Handbok

Här finner du mer information om uppdraget som studentambassadör samt naturvetenskapliga fakultetens olika uppdrag. 

Handbok för studentambassadörer vid naturvetenskapliga fakulteten (ppt)

Därför blev jag ambassadör

– Det är kul att dela med sig av sina erfarenheter och kunna hjälpa blivande studenter. Man vet ju själv hur förvirrad man var i slutet av gymnasiet över vad man skulle välja och hur det är att plugga på universitetet.
Hanna Axén, biogeofysik

– Jag trivs väldigt bra på vid min fakultet och tycker att det är oroväckande och märkligt att intresset för naturvetenskap sägs minska bland yngre. Därför vill jag inspirera blivande studenter att våga ta steget in i de viktiga ämnesområden som naturvetenskapliga fakulteten rymmer.
Amanda Nordin, miljövetenskap

– Jag tycker det är väldigt roligt att träffa blivande studenter och jag hoppas att jag kan inspirera åtminstone ett par av dem att välja naturvetenskap.
Susanne De Bourg, naturgeografi

Blanketter

Redovisning av arbetad tid
Du fyller i antal timmar du jobbat på blanketten som du får tillhanda av oss innan ditt uppdrag.
Tidrapport (pdf)

Uppgifter till Nordea
Om du vill att Nordea ska betala ut din lön till ditt konto i annan bank måste du fylla i blankett om dina löntagaruppgifter och lämna in tillsammans med din arvodesblankett.

Saknar Nordea uppgifter om dig sker den första utbetalningen med en postgiroanvisning som medföljer lönespecifikationen.

Anmälan om löntagaruppgifter (pdf)