Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bli hemvändare

Vill du åka till din tidigare gymnasieskola och berätta om hur det är att vara naturvetarstudent vid Lunds universitet? Vi söker fler hemvändare!

Frågorna brukar vara många när det är dags att välja studier efter gymnasiet. För många elever kan det vara värdefullt att få ställa frågorna till någon som nyligen har varit i samma situation. Att vara hemvändare innebär att du åker till din tidigare gymnasieskola och håller en presentation om de naturvetenskapliga utbildningarna vid Lunds universitet. Du berättar även om hur du tänkte när du valde studier och gärna också om vad du vill arbeta med i framtiden. Vi hjälper dig att sätta ihop din presentation och betalar för dina tågbiljetter inom Sverige.

Villkor

  • Du har läst minst ett halvår på din utbildning.
  • Du har läst på en gymnasieskola i Sverige.
  • Tidpunkten för ditt hemvändaruppdrag planeras tillsammans med fakultetens kontaktperson Linda Hansson. Om en hemvändare eller studentambassadör nyligen har besökt en skola på din hemort så kan det hända att du får vänta lite med ditt uppdrag.
  • Tågbiljetterna bokas i samråd med Linda Hansson. Vi betalar inte för extra tillval utan erbjudandet gäller en standardbiljett där de eventuella rabatter som finns utnyttjas (till exempel studentrabatt).

Anmäl ditt intresse

Kontakta studievägledaren på din institution om du är intresserad av att bli hemvändare. Fakultetens kontaktperson, Linda Hansson, kommer sedan att kontakta dig och hjälpa dig med presentationen och biljettbokningen. Du ansvarar själv för att boka in ditt besök på skolan.

Vill du åka till fler orter?

Om du är intresserad av att åka till fler skolor samt utbildningsmässor så kan du ansöka om att bli studentambassadör.

Läs om jobbet som studentambassadör

Sidansvarig:

Kontakt

Linda Hansson
046-222 48 41
linda [dot] hansson [at] science [dot] lu [dot] se