Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Aktiviteter för allmänheten

Barn letar fossil i sanden, naturvetarstråket i Lund

Besökarna letar fossil i sanden på Naturvetarstråket, Kulturnatten i Lund.

Naturvetarstråket

Under den årliga kulturnatten i Lund i september förvandlas Sölvegatan, Vattenhallen Science Center och Botaniska trädgården till Naturvetarstråket – en inspirerande vetenskapsfestival för hela familjen. Här kan du se Biologishowen, Kemishowen och Fysik- och lasershowen, delta i mängder av lekfulla experiment, gå på planetarievisning och filmvisning, sikta fram fossil i sanden, titta på hösthimlen i teleskop, lyssna på populärvetenskapliga föreläsningar och mycket mer. Kända vetenskapsgenier som Einstein, Curie, Linné, Brahe och Darwin signerar autografer och svarar på frågor om allt mellan himmel och jord.

Se programmet för 15 september, 2018 (PDF, 506 kB, nytt fönster)

Naturvetenskapliga shower

Se de fartfyllda showerna i biologi, kemi och fysik. Showerna bjuder på häftiga experiment och spännande resor i naturvetenskapens fantastiska värld.

Planetariet

I planetariet kan du sitta ner, titta ut i vårt universum och lär känna en värld full av stjärnor, planeter, galaxer och kometer. Planetariets astronom finns tillgänglig under visningen och svarar gärna på frågor efteråt.

Läs mer om planetariet

 

Sidansvarig: