Vågar du ifrågasätta och granska verkligheten?

Naturvetenskapen bygger på en nyfikenhet och passion att försöka förstå och förklara världen vi lever i. Vågar du ifrågasätta det du ser omkring dig? Vill du vara med och påverka hur vår värld kommer att se ut i framtiden? Då ska du välja naturvetenskaplig utbildning i Lund!

Nyfikenhet, passion och kunskap

Naturvetaren har en viktig roll i samhällsutvecklingen. Med ett kritiskt förhållningssätt tränas naturvetaren i att förstå och använda vetenskapliga metoder för att bevisa eller motbevisa teorier samt utveckla nya metoder och material. Helt enkelt att ta fram smarta lösningar på de utmaningar vi står inför. Och för att driva den utvecklingen framåt krävs det nyfikenhet, passion och kunskap. Tre ingredienser som definitivt finns hos våra lärare. Läs mer om vad det är som de tycker är så häftigt med just sina ämne, hur de hamnade där de är idag och vad de har för tips till dig som ny student.

Möt några av våra världsberömda lärare

Utbildning med hög kvalitet

Naturvetenskaplig utbildning i Lund hamnar alltid högt i ranking när universitet och utbildningar utvärderas, såväl nationellt som internationellt. I den senaste rankingen kom vi i topp i Sverige (URANK, Sveriges universitetsranking) och bland världens 50 bästa (THE, Times Higher Education och QS) i internationella sammanhang.

Unika möjligheter i Lund

En annan anledning till att Lund är så attraktivt för naturvetare är de unika forskningsmiljöerna som finns i staden. Här finns Universitetssjukhuset, forskningsparken Ideon, Medicon Village med fokus på cancerforskning, Bioimaging Center med en avancerad magnetkamera för medicinska bilder och MAX-lab, materialforskningsanläggningen som lockar forskare från hela världen.

Men inte nog med det. Just nu håller en ny stadsdel på att ta form, Lund Science Village, som blir navet i Sveriges största forskningssatsning. Här byggs MAX IV, som blir en avancerad synkrotronljusanläggning där fotoner används för att undersöka material. Och om något år tas första spadtaget för nästa stora anläggning, ESS (European Spallation Source), som blir världens mest kraftfulla neutronkälla för materialforskning. Här kan man bland annat undersöka levande celler. Det blir en stimulerande, internationell miljö med forskare från hela världen med olika inriktningar. Hälsa, miljö, energi, klimat, livsmedel, transport, läkemedel och arkeologi, för att nämna några. Här kommer många av framtidens smarta, miljövänliga och energieffektiva tekniker och material att utvecklas.


Tillbaka

Innehållsansvarig: Helena Bergqvist
Frågor om webbplatsen: Webbgruppen
Ansvarig enhet: Naturvetenskapliga fakulteten

Uppdaterad: 2014-04-15

Bläddra i katalogen

Ladda ner katalogen

Beställ hem katalogen

 

 

Sociala medier

 

 www.facebook.com/naturvetenskap  http://www.flickr.com/photos/naturvetenskap  www.youtube.com/user/NaturvetenskapLund issuu.com/naturvetenskap itunes u

Inspirationsmagasinet – om utbildningar och studentliv

Bläddra i inspirationsmagasinet

Lunds universitet Box 117, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00