Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digitala inspirationsdagar

Välkommen till våra digitala inspirationsdagar 17–18 november

Kul att du har hittat hit! Här hittar du länkar till Zoom-kanaler och videos där du får möjlighet att träffa våra studenter och studievägledare. Ta chansen att få svar på dina frågor inför ditt utbildningsval!

Guidad tur av campus

Digital rundtur

Följ med masterstudenten Elin när hon visar oss runt på campus och träffar spännande personer som berättar om vad som sker vid naturvetenskapliga fakulteten.

Rundtur på plats, 26 och 29 november

Är du intresserad av att få en rundtur på plats på campus? Följ med studenten Samuel när han visar runt fredagen den 26 november klockan 15.00 eller måndagen den 29 november klockan 15.00. Rundturen beräknas ta en timma och startpunkten är vid entrén utanför Astronomihuset på Sölvegatan 27 i Lund. 

Anmäl dig till rundturen på campus

Presentation av alla utbildningar, 17 november klockan 15.00

Lyssna och ställ frågor till studievägledarna Lotta Persmark och Yvonne Persson som ger en presentation om samtliga utbildningar vid naturvetenskapliga fakulteten. 

Se presentationen via Zoom

Tema Hållbar utveckling

För dig som är intresserad av miljö och klimat finns Naturvetenskapliga kandidatprogrammet med fem olika inriktningar: biologi, geologi, miljö- och hälsoskydd, miljövetenskap, samt naturgeografi och ekosystemvetenskap. Nedan kan du se en film där studenterna Hedda och Kerstin pratar om utbildningarna inom området (sändningen är från Öppet hus i mars), och hitta länkar till mer information om utbildningarna.

Läs mer om utbildningarna på utbildningssidorna på lu.se:

Tema Utforska världen

För dig som är intresserad av fysik och matematik finns Naturvetenskapliga kandidatprogrammet med fyra olika inriktningar: astronomi och astrofysik, fysik, matematik, samt teoretisk fysik. Nedan kan du se en film där studenterna Matilda och Jesper pratar om utbildningarna inom området (sändningen är från Öppet hus i mars), och hitta länkar till mer information om utbildningarna.

Läs mer om utbildningarna på utbildningssidorna på lu.se: 

Tema Life science

För dig som är intresserad av en utbildning som kopplar an till life science finns Naturvetenskapliga kandidatprogrammet med tre olika inriktningar: kemi, kemi/molekylärbiologi, samt molekylärbiologi. Du kan också söka till sjukhusfysikerutbildningen, som är en femårig yrkesutbildning. Nedan kan du se en film där studenterna Robin och Melina pratar om utbildningarna inom området (sändningen är från Öppet hus i mars), och hitta länkar till mer information om utbildningarna.

Läs mer om utbildningarna på utbildningssidorna på lu.se: 

Chatta med våra studenter!

Få svar på dina frågor via Zoom, du kan delta i videosamtalet eller skriva i chatten. Chattarna är bemannade mellan klockan 15.00–18.00 både den 17 och 18 november.

För dig som har frågor kring astronomi och astrofysik, fysik, matematik, samt teoretisk fysik: 
Chatta med fysikstudenten Tilde via Zoom

För dig som har frågor kring biologi, geologi, miljö- och hälsoskydd, miljövetenskap, samt naturgeografi och ekosystemvetenskap:
Chatta med studenten Max via Zoom

För dig som har frågor kring kemi, kemi/molekylärbiologi, samt molekylärbiologi och sjukhusfysikerutbildningen: 
Chatta med kemistudenten Isolde via Zoom

Podcast

Lyssna på ett poddavsnitt om utbildningen du är intresserad av! Nya avsnitt publiceras allteftersom och så snart de är inspelade hittar du dem på Soundcloud eller på utbildningssidan. 

Läs textversioner av poddavsnitten