Om höstens undervisning med anledning av coronaviruset

Från och med den 15 juni 2020 kan undervisning och examination återigen genomföras i universitetets lokaler. Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer för minskad smittspridning ska följas. För varje kurs som ges inom naturvetenskapliga fakulteten görs en riskbedömning om risken för smittspridning av Covid-19.

Undervisning både digitalt och på campus

Undervisning på grund- och avancerad nivå under hösten 2020 kommer att genomföras både digitalt och i universitetets lokaler. Vid campusundervisning ska Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer följas.

Prioritering av undervisning och examination på campus

Följande moment och studentgrupper prioriteras (utan inbördes ordning) när det gäller undervisning och examination på campus.

• Examination som inte kan, eller inte utan stora svårigheter, kan genomföras via digitala verktyg
  • Undervisningsmoment med praktiska och laborativa inslag
  • Fältstudier och praktik som inte kan genomföras på alternativt sätt
  • Internationella studenter vars uppehållstillstånd kan komma att påverkas om en för stor del av undervisningen ges digitalt
  • Undervisning och introducerande moment för studenter som inleder sina studier vid universitetet under höstterminen 2020
  • Undervisning och examination som bör genomföras med fysisk närvaro för studenter som befinner sig i slutet av sin utbildning

Riskbedömningar görs för varje kurs

För varje kurs som ges inom naturvetenskapliga fakulteten görs en riskbedömning om risken för smittspridning av Covid-19. Kontakta studierektorn för din utbildning om du vill ha mer information om hur dina kurser ska genomföras under hösten.

Studierektorer

Astronomi och teoretisk fysik