Om det blir effektbrist och strömavbrott

I vinter bedöms tillgången på el att kraftigt minska. Om tillgången på el understiger elanvändningen uppstår så kallad effektbrist. Det kan leda till kortare strömavbrott vid universitetet.

Viktigt att känna till

• Om Svenska kraftnät varnar för effektbrist får du ett meddelande i lärplattformen Canvas. Det finns då en förhöjd risk för strömavbrott inom de närmaste dagarna.
  • Kursansvarig kommer att meddela dig om undervisning måste ställas in på grund av varning för effektbrist.
  • Om det blir strömavbrott på campus ska all undervisning och examnination omedelbart avbrytas. Alla studenter ska lämna universitetets lokaler och gå hem.
  • Om det blir strömavbrott under en examination kommer du att få information av personal i lokalen om hur examinationen påverkas.
  • Efter ett eventuellt strömavbrott kommer du att få meddelande (via Canvas eller annan kanal) om när undervisningen kan återupptas.