Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om det blir effektbrist och strömavbrott

I vinter bedöms tillgången på el att kraftigt minska. Om tillgången på el understiger elanvändningen uppstår så kallad effektbrist. Det kan leda till kortare strömavbrott vid universitetet.

Viktigt att känna till

  • Om Svenska kraftnät varnar för effektbrist får du ett meddelande i lärplattformen Canvas. Det finns då en förhöjd risk för strömavbrott inom de närmaste dagarna.
  • Kursansvarig kommer att meddela dig om undervisning måste ställas in på grund av varning för effektbrist.
  • Om det blir strömavbrott på campus ska all undervisning och examnination omedelbart avbrytas. Alla studenter ska lämna universitetets lokaler och gå hem.
  • Om det blir strömavbrott under en examination kommer du att få information av personal i lokalen om hur examinationen påverkas.
  • Efter ett eventuellt strömavbrott kommer du att få meddelande (via Canvas eller annan kanal) om när undervisningen kan återupptas.