Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

När du har nominerats

När du har nominerats till en utbytesplats så finns det en del saker som är viktiga för dig att tänka på.

1) Meddela att du vill ha din plats

Om du vill ha din plats så är det viktigt att du svarar på nomineringsmeddelandet som du får via e-post. Kom ihåg att svara inom utsatt tid, annars kan platsen ges till en reserv. När du tackat ja till din plats så nominerar vi dig till värduniversitetet. Din internationella koordinator (en person från sektionen Externa relationer eller Kristina Miolin på Kansli N) kommer att kontakta dig via e-post för att informera dig om detaljerna kring hur du går vidare.

2) Gör din ansökan till värduniversitetet

När vi har nominerat dig så är det dags för dig att göra din ansökan till värduniversitetet. Där är de främst intresserade av att se vilka kurser du redan har läst och hur de passar ihop med kurserna du har sökt. Det är mycket viktigt att du och din studievägledare är överens om din studieplan. När och hur du ska göra din ansökan till värduniversitetet skiljer sig åt mellan de olika universiteten. Kolla vad som gäller på värduniversitets webbplats eller ta hjälp av din internationella koordinator.

3) Håll utkik efter antagningsbeskedet

I slutändan är det upp till värduniversitetet att besluta om att acceptera din ansökan eller inte. Antagningsbeskedet skickas direkt till dig eller till din internationella koordinator.

4) Läs på innan du åker

På Lunds universitets övergripande sidor om utbytesstudier hittar du information om sådant som är viktigt för dig att tänka på inför avresan, medan du är iväg och när du har kommit hem. Det handlar till exempel om CSN-medel, försäkringar, stipendier, visum, vaccinationer, studentambassadörskap och tillgodoräknande.

 

Sidansvarig:

Kontakt

Kristina Miolin
Internationaliseringsansvarig
046-222 30 01
outgoing [at] science [dot] lu [dot] se


Internationella koordinatorer på institutionerna