Praktik, kurser och examensarbete utomlands

Student i kemilabb

Undersök möjligheterna på din institution

På en del institutioner finns det möjlighet att göra praktik eller läsa kurser som helt eller delvis är förlagda utomlands. Det kan också finnas möjlighet att göra en del av ditt examensarbete utomlands. Kontakta den internationella koordinatorn på din institution för att ta reda på vilka möjligheter du har.

Sök stipendium för utlandsvistelse

Minor Field Study-stipendium

Är du i slutet av din utbildning och vill fördjupa dina kunskaper i globala utvecklingsfrågor? Då kan du ansöka om Minor Field Studies-stipendium för fältarbete i ett utvecklingsland. Minor Field Studies ger dig praktisk erfarenhet från ett utvecklingsland och förbereder dig för att verka i globala sammanhang.

Ansök om Minor Field Studies-stipendium

Erasmus praktikstipendium

Som student vid Lunds universitet kan du ansöka om Erasmus praktikstipendium för praktik inom Europa. Denna praktik kan till exempel göras som en del av en praktikkurs eller examensarbete. Du kan också praktisera utanför ditt studieprogram eller direkt efter avslutade studier.

Ansök om Erasmus praktikstipendium

Sidansvarig: