Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Praktik, kurser och examensarbete utomlands

Student med skyddsglasögon i kemilabb

Minor Field Study-stipendium

Är du i slutet av din utbildning och vill fördjupa dina kunskaper i globala utvecklingsfrågor? Då kan du ansöka om Minor Field Studies-stipendium för fältarbete i ett utvecklingsland. Fältarbetet ger dig möjlighet att samla material till ett examensarbete på kandidat-, magister- eller masternivå.

Läs mer och ansök om Minor Field Studies-stipendium på lu.se

Erasmus praktikstipendium

Ska du göra praktik inom Europa kan du ansöka om Erasmus praktikstipendium. Du kan till exempel göra praktiken som en del av en praktikkurs eller examensarbete. Du kan också praktisera utanför ditt studieprogram eller direkt efter att du avslutat dina studier.

Läs mer och ansök om Erasmus praktikstipendium på lu.se

Andra möjligheter

På en del av fakultetens institutioner finns det möjlighet att göra praktik eller läsa kurser som helt eller delvis är förlagda utomlands. Det kan också finnas möjlighet att göra en del av ditt examensarbete utomlands. Kontakta den internationella koordinatorn på din institution för att ta reda på vilka möjligheter du har.

Sidansvarig:

Kontakt

Mikael Nyblom
Internationell handläggare
046-222 98 42
outgoing [at] science [dot] lu [dot] se


Internationella koordinatorer på institutionerna

Nedan finns länkar till koordinatorernas kontaktuppgifter på lu.se.