Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Praktik, kurser och examensarbete utomlands

man med mikroskop

Dina olika möjligheter

På en del av våra institutioner finns det möjlighet att göra praktik eller läsa kurser som helt eller delvis är förlagda utomlands. Det kan också finnas möjlighet att göra en del av ditt examensarbete utomlands. Kontakta den internationella koordinatorn på din institution för att ta reda på vilka möjligheter det finns för dig.

Sök stipendium för utlandsvistelse

Minor Field Study-stipendium

Du som är i slutet av din utbildning och vill fördjupa dina kunskaper om globala utvecklingsfrågor kan söka Minor Field Studies-stipendium för fältarbete i ett utvecklingsland. Minor Field Studies (MFS) ger dig både en praktisk erfarenhet från ett utvecklingsland och en förberedelse för att verka i globala sammanhang.

Läs mer

Erasmus praktikstipendium

Som student vid Lunds universitet kan du söka Erasmus praktik-stipendium för praktik inom Europa. Du kan göra det som en del av en praktikkurs (om det finns inom din utbildning) eller ibland inom examensarbeteskursen. Du kan också praktisera utanför ditt studieprogram direkt efter avslutade studier.

Läs mer om Erasmuspraktik och tillhörande stipendium
 

Sidansvarig:

Kontakt

Kristina Miolin
Internationaliseringsansvarig
046-222 30 01
outgoing [at] science [dot] lu [dot] se


Internationella koordinatorer på institutionerna

Astronomi: Nils Ryde

Biologi: Christina Ledje

Fysik: Rasmus Westerström

Geologi: Karl Ljung

Kemi: Sophie Manner

Matematik: Sigmundur Gudmundsson


Matematisk statistik: Magnus Wiktorsson

Miljövetenskap: Yvonne Persson

Naturgeografi: Martin Berggren