Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Examensarbete och uppsats

Här erbjuder vi dig hjälp att komma igång eller komma vidare med ditt examensarbete eller uppsats.

Alla som gör examensarbete i ett naturvetenskapligt ämne skriver dels en vetenskaplig rapport (examensarbete) och dels en populärvetenskaplig artikel. De fakultetsgemensamma reglerna och riktlinjerna hittar du i högerkolumnen. Varje institution har mer detaljerade anvisningar om hur examensarbetet och den populärvetenskapliga artikeln ska genomföras och publiceras.

Studieverkstaden ger dig stöd i ditt skrivande

Det akademiska skrivandet kräver speciella färdigheter. Att skriva till exempel PM, papers eller uppsatser kan vara knepigt eftersom vissa regler ska följas. Studieverkstaden erbjuder individuell handledning och kurser i studieteknik och skrivande. I studieverkstaden möter du språkpedagoger med särskild kompetens i svenska och svenska som andraspråk.

Kontakta Studieverkstaden

Sök uppsatser och examensarbeten

Inför ditt eget uppsatsskrivande kan det vara en god idé att läsa om vad andra har skrivit inom samma område. I en databas, LUP Student Papers, finns en stor del av de senaste årens publicerade uppsatser och examensarbeten vid Lunds universitet.

Sök uppsatser och examensarbeten

 

Sidansvarig: