Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LUNE-dagarna

Naturvetenskapliga shower för årskurs 6-9

Under LUNE-dagarna vill vi inspirera både lärare och elever med våra fartfyllda shower i biologi, fysik och kemi. Showerna är anpassade efter två olika åldersgrupper och hålls på norra campusområdet i Lund.

Två personer uppträder på scen vid en behållare med eld i, i bakgrunden syns publik. Foto: Kennet Ruona.

LUNE-dagarna 2021 är inställda

 LUNE-dagarna 2021 är tyvärr inställda på grund av den pågående coronaviruspandemin.

LUNE-dagarnas upplägg

Du som är lärare anmäler dig och din klass till en av årets LUNE-dagar via ett webbformulär som publiceras på den här webbsidan när anmälan har öppnat.

Under er dag i Lund kommer ni att få se tre naturvetenskapliga shower. Varje show är ungefär en timme lång. Den första showen börjar runt klockan 10.00 och den sista showen slutar runt klockan 14.30. Ni behöver själva ta er till dagens första show. Därefter kommer ni att få en guide med er som visar er rätt.

Information om showerna

Hitta till showerna

  • Biologishowen hålls i Biologihuset, Sölvegatan 35 i Lund
  • Fysik- och lasershowen hålls på Fysicum, Sölvegatan 14 i Lund
  • Kemishowen hålls på Vattenhallen Science Center, John Ericssons väg 1 i Lund

Se adresserna på kartan i Google Maps

Kontakt

Skicka e-post till lune [at] science [dot] lu [dot] se om du har frågor om LUNE-dagarna.