Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samverkan med gymnasieskolan

Naturvetenskap-, Medicin- och Teknikdagarna (NMT-dagarna)

Under en vecka i mars varje år erbjuds gymnasieelever och lärare att ta del av drygt 100 olika populärvetenskapliga föreläsningar, demonstrationer, experiment och fartfyllda naturvetenskapliga shower.

NMT-dagarna

Inspirationsdagarna

Under två dagar i november varje år är det öppet hus vid Lunds universitet. Gymnasieklasser och läroverk som har studieförberedande program bjuds då in för att ta del av utbildningsinformation och få en glimt av universitetsmiljön. Naturvetenskapliga fakulteten har ett arrangemang i Astronomihuset (Sölvegatan 27) där studentambassadörer, studievägledare och lärare från de olika ämnena medverkar.

Inspirationsdagarna

Studentambassadörer

Naturvetenskapliga fakulteten utbildar studentambassadörer (aktiva studenter) som informerar om de naturvetenskapliga utbildningarna. Tack vare sina egna erfarenheter kan ambassadörerna ge en bra helhetsbild av hur det är att läsa i Lund. Studentambassadörerna medverkar på mässor och besöker enskilda gymnasieskolor för att ge utbildningsinformation. Vill du att en studentambassadör besöker din skola? Kontakta Linda Hansson (046-222 48 41, linda [dot] hansson [at] science [dot] lu [dot] se) så hjälper hon dig med bokningen.

Naturvetenskapliga shower

Se de fartfyllda showerna i biologi, kemi och fysik. Showerna bjuder på häftiga experiment och spännande resor i naturvetenskapens fantastiska värld.

Planetariet

I planetariet kan du sitta ner, titta ut i vårt universum och lär känna en värld full av stjärnor, planeter, galaxer och kometer. Planetariets astronom finns tillgänglig under visningen och svarar gärna på frågor efteråt.

Planetariets aktiviteter

Aktiviteter i Vattenhallen

I Vattenhallen arrangeras massor av experiment, utställningar och aktiviteter året om. Där hålls även kurser och workshops.

Vattenhallens webbplats

Mästarklassen i partikelfysik

Den internationella mästarklassen är ett globalt evenemang som hålls vid drygt 200 universitet och forskningsinstitut världen över. Syftet är att ge gymnasieelever möjlighet att lära sig mer om partikelfysik samt få prova på hur det är att vara forskare för en dag.

Mästarklassen i partikelfysik

Mattestugan

Varje vecka får skånska gymnasieelever träffa en matematikprofessor för att tillsammans upptäcka mer av matematikens värld.

Mattestugan

Gymnasiecentrum för matematik

Gymnasiecentrum för matematik vänder sig till gymnasieelever och blivande studenter som är nyfikna på matematik. Målet är att ge eleverna en inblick i vad universitetsstudier i matematik innebär.

Gymnasiecentrum för matematik

 

Sidansvarig: