Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samverkan med grundskolan

LUNE-dagarna

Naturvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet bjuder in elever i årskurs 6-9 för att ta del på de populära naturvetenskapliga showerna (Biologishowen, Kemishowen och Fysik- och lasershowen). Lärare måste anmäla sina klasser för att få möjlighet att delta.

Läs om LUNE-dagarna

Upptäckarklubben och Forskarklubben

Upptäckarklubben vänder sig till vetgiriga 7-åringar som får upptäcka fysiken genom att själva bygga och experimentera under tio klubbmöten. Forskarklubben vänder sig till 9-åringar och är en fortsättning på temat för upptäckarklubben. Läs mer på fysiska institutionens webbplats nedan.

Naturvetenskapliga shower

Se de fartfyllda showerna i biologi, kemi och fysik. Showerna bjuder på häftiga experiment och spännande resor i naturvetenskapens fantastiska värld. Läs mer på institutionernas egna sidor nedan.

Planetariet

I planetariet kan du sitta ner, titta ut i vårt universum och lär känna en värld full av stjärnor, planeter, galaxer och kometer. Planetariets astronom finns tillgänglig under visningen och svarar gärna på frågor efteråt.

Läs mer om planetariet

Aktiviteter i Vattenhallen

I Vattenhallen arrangeras massor av experiment, utställningar och aktiviteter året om. Där hålls även kurser och workshops.

Läs mer på Vattenhallens webbplats

Sidansvarig:

Biologishowen

Under Biologishowen får personer i publiken komma upp på scen och bekanta sig närmare med djuren.

Kemishowen

Häftiga experiment på Kemishowen.

Planetariet

Ta en närmare titt på rymden i Planetariet.