Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samverkan med grundskolan

Planetariet i Lund

LUNE-dagarna

Naturvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet bjuder in elever i årskurs 6-9 för att ta del på de populära naturvetenskapliga showerna (Biologishowen, Kemishowen och Fysik- och lasershowen). Lärare måste anmäla sina klasser för att få möjlighet att delta.

LUNE-dagarna

Upptäckarklubben och Forskarklubben

Upptäckarklubben vänder sig till vetgiriga 7-åringar som får upptäcka fysiken genom att själva bygga och experimentera under tio klubbmöten. Forskarklubben vänder sig till 9-åringar och är en fortsättning på temat för upptäckarklubben. Läs mer på fysiska institutionens webbplats nedan.

Naturvetenskapliga shower

Se de fartfyllda showerna i biologi, kemi och fysik. Showerna bjuder på häftiga experiment och spännande resor i naturvetenskapens fantastiska värld.

Planetariet

I planetariet kan du sitta ner, titta ut i vårt universum och lär känna en värld full av stjärnor, planeter, galaxer och kometer. Planetariets astronom finns tillgänglig under visningen och svarar gärna på frågor efteråt.

Planetariets aktiviteter

Aktiviteter i Vattenhallen

I Vattenhallen arrangeras massor av experiment, utställningar och aktiviteter året om. Där hålls även kurser och workshops.

Aktiviteter i Vattenhallen

Sidansvarig: