Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LUNE-dagarna

Naturvetenskapliga shower för årskurs 6-9
Under LUNE-dagarna vill vi inspirera både lärare och elever med våra fartfyllda shower i fysik, biologi och kemi. Showerna är anpassade efter två olika åldersgrupper och hålls på norra campus i Lund, där naturvetenskapliga fakulteten finns.

LUNE-dagarna 2017

Åk 6-7

18, 19, 22, 23 och 24 maj

Åk 8-9
21, 22, 23, 24 och 25 augusti

Under er dag i Lund kommer ni att få se tre olika shower (fysik, biologi och kemi). Varje show är ungefär en timme lång. Den första showen börjar kl. 10 och den sista slutar runt kl. 14.30.
Läs inbjudan till LUNE-dagarna (PDF, 134 kB, nytt fönster)

Läs mer om de olika showerna:

Anmäl din klass

Anmäl din klass genom att fylla i någon av blanketterna nedan och skicka den till oss via i första hand e-post. Platserna kan gå åt snabbt så det är en god idé att skicka in din anmälan så fort som möjligt. Alla skolor som har blivit antagna får ett meddelande om den show de ska besöka först och vilken tid de ska vara där. Dessa meddelanden kommer att skickas ut i början av april för showerna i maj samt i slutet av maj/ början av juni för showerna i augusti. Eftersom Fysik- & lasershowen i år har fler platser än de två andra showerna finns möjlighet att anmäla sig separat till enbart den.

Under showdagen behöver ni bara dyka upp vid er första show - under resten av dagen har ni en guide med er som hjälper er runt på området där naturvetenskapliga fakulteten finns. I bekräftelsen till er anmälan kommer att anges vilken show ni börjar med.

Karta och adresser

Beroende på vilken show ni börjar med dyker ni upp på en av följande adresser:

  • Biologishow: Sölvegatan 35 (Biologihuset)
  • Fysik- & lasershow: Sölvegatan 14 (Fysikum)
  • Kemishow: John Ericssons väg 1 (Vattenhallen-Science Center)
Karta shower LUNE
Klicka för att se större karta
Sidansvarig:

Kontakt

Kontakta lune [at] fysik [dot] lu [dot] se om du har frågor.

Biologishow
Fysik- och lasershow

Kemishow