Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samverkan med omvärlden

Samverkan är en av Lunds universitetets tre övergripande uppgifter, tillsammans med utbildning och forskning. Samverkan kan exempelvis handla om innovation, att samarbeta med skolor och näringsliv, sprida forskningsnyheter och populärvetenskap samt föra en dialog om innehållet i de naturvetenskapliga utbildningarna.

Barn letar efter hajtänder på Naturvetarstråket, Kulturnatten i Lund

Olika typer av samverkan

Naturvetenskapliga fakultetens institutioner driver flera olika samverkansprojekt som riktar sig till gymnasie- och grundskolor, främst genom att arrangera populärvetenskapliga föreläsningar och fartfyllda shower med naturvetenskap i fokus.

Fakulteten sätter stort värde på samverkan mellan utbildning och arbetsliv, bland annat genom kontakter med yrkesverksamma personer som tidigare har varit studenter, så kallade alumner.

Fakultetens anställda bidrar dessutom med populärvetenskap, forskningsnyheter och expertkunnande till både allmänheten och organisationer genom exempelvis föreläsningar, massmedier, svar på remisser, planetarievisningar, frågelådor och den årliga vetenskapsfestivalen Naturvetarstråket.

Läs mer om:

Sidansvarig:

Kontakt

Johanne Elde
Kommunikationschef
046-222 09 04
070-332 45 98
johanne [dot] elde [at] science [dot] lu [dot] se