Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samverkan med omvärlden

Samverkan är en av Lunds universitetets tre övergripande uppgifter, tillsammans med utbildning och forskning. Samverkan kan exempelvis handla om innovation, att samarbeta med skolor och näringsliv, sprida forskningsnyheter och populärvetenskap samt föra en dialog om innehållet i de naturvetenskapliga utbildningarna.

Olika typer av samverkan

Naturvetenskapliga fakultetens institutioner driver flera olika samverkansprojekt som riktar sig till gymnasie- och grundskolor, främst genom att arrangera populärvetenskapliga föreläsningar och fartfyllda shower med naturvetenskap i fokus.

Fakulteten sätter stort värde på samverkan mellan utbildning och arbetsliv, bland annat genom kontakter med yrkesverksamma personer som tidigare har varit studenter, så kallade alumner.

Fakultetens anställda bidrar dessutom med populärvetenskap, forskningsnyheter och expertkunnande till både allmänheten och organisationer genom exempelvis föreläsningar, massmedier, svar på remisser, planetarievisningar, frågelådor och den årliga vetenskapsfestivalen Naturvetarstråket.

Vill du samverka med oss?

Om du är intresserad av att samverka med oss så är du välkommen att höra av dig till Dragana Trivic, 046-222 09 04, dragana [dot] trivic [at] science [dot] lu [dot] se.
 

Sidansvarig:

Kontakt

Dragana Trivic
Kommunikationschef
046-222 09 04
072-509 95 49
dragana [dot] trivic [at] science [dot] lu [dot] se

Flicka letar fossil på Naturvetarstråket

Flicka letar fossil på Naturvetarstråket.