Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LUCRIS – System för forskningsinformation

Om LUCRIS

LUCRIS är Lunds universitets nya forskningsinformationssystem. I LUCRIS kan du lägga in information om dig som forskare, dina projekt, publikationer och aktiviteter som sedan blir sökbara i forskningsportalen som presenterar hela universitetets forskning – öppen för alla. LUCRIS har ersatt LUP (Lund University Publications) som registreringsgränssnitt för publikationer.

Fakultetens riktlinjer för inmatning i LUCRIS

Naturvetenskapliga fakultetens ledning har beslutat om uppgifter som ska läggas in i LUCRIS. Uppgifterna grundar sig på den LU-gemensamma mininivån. Varje enskild forskningsaktiv medarbetare vid fakulteten ansvarar för att lägga in uppgifterna samt hålla dem uppdaterade.

Fakultetens riktlinjer för inmatning i LUCRIS (PDF, 566 kB, ny flik)

Behörighetsroller i LUCRIS

Alla anställda har möjlighet att logga in i LUCRIS och hantera information om sig själva. Medarbetare som ska arbeta med support, granskning av forskningsoutput (inklusive publikationer), validering av avhandlingar och/eller ha möjlighet att lägga in information för andras räkning kan få utökade behörighetsroller.

Behörighetsroller i LUCRIS (PDF, 282 kB, ny flik)

Support

Servicedesk

Vänd dig till Servicedesk om du har tekniska frågor, utvecklingsfrågor eller förslag på förbättringar i LUCRIS.

  • E-postadress till Servicedesk: servicedesk [at] lu [dot] se
  • Telefonnummer till Servicedesk: 046-222 90 00

Fakultetens support

Kontakta fakultetens support om du har frågor om inmatning av uppgifter i LUCRIS, fakultetens policy för inmatning eller forskningsoutput (inklusive publikationer). Fakultetens support består av följande personer: