Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LU-övergripande system

Lucat

Lucat är Lunds universitets person- och adresskatalog på internet. Här finner man all anställd personal vid universitetet; doktorander, lärare, administrativ personal etc. I Lucat kan du också söka efter institutioner, avdelningar och enheter. Som doktorand etableras man i Lucat genom institutionens försorg vid antagningen, men det är den enskildes ansvar att vid behov uppdatera informationen. Mer information om Lucat och om uppdatering av sin egen information finns på länken nedan.

Ladok

Ladok (Lokalt ADB-baserat dokumentationssystem) är ett nationellt system för studieadministration inom högre utbildning i Sverige. Systemet ägs och drivs av högskolorna tillsammans genom ett konsortium, men varje högskola äger sin egen Ladokinstallation och sitt eget register. I Ladok registreras studieresultat och andra uppgifter för alla studerande i grund- och forskarutbildning. Informationen i Ladok ligger även till grund för mycket officiell statistik om den högre utbildningen i Sverige, och därmed även för exempelvis ranking av universitet och högskolor i olika sammanhang.

Primula

Primula är Lunds universitets personal- och lönesystem. Primula har en webbportal där du som doktorand kan och ska registrera ändrad adress, när du tar semester, när du är sjuk, när du tar ut VAB (vård av barn) samt när du tar ut pappadagar i samband med barns födelse. En manual på svenska och engelska om hur du registrerar ändrad adress, semester, sjukdom, VAB och pappadagar finns att tillgå.

I Primula web registrerar du även reseräkningar och utlägg när du haft sådana. Ersättning utbetalas sedan tillsammans med ordinarie lön.

Logga in i Primula web

Sidansvarig:

Kontakt

Tobias Nilsson
Utredare (forskarutbildning)
046-222 71 82
tobias [dot] nilsson [at] science [dot] lu [dot] se