Extra dekanbrev om läget med Coronaviruset

Jag vill börja med att rikta ett varmt tack till alla er som genom ert arbete just nu möjliggör den största omställningen Lunds universitet genomgått under min livstid. När jag ser hur den övergång till digital utbildning, som vi diskuterat det sista decenniet, sker i realtid under ett par veckors tid ser jag kraften i den här organisationen, hos alla er som arbetar och studerar här. Vi kanske inte alltid är så förändringsbenägna, men när det krävs kan vi leverera. Jag har alltid varit stolt över att vara dekan för denna fakultet, men aldrig som nu. Ni är fantastiska!

Det finns ett väldigt sug efter nyheter och vi vill alla ha svar. Alla har rätt till information och jag hänvisar er till Lunds universitets hemsida om åtgärder mot Coronaviruset.

Information angående coronaviruset - medarbetarwebben.lu.se

Här finns universitetets förhållningsregler som följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dessa rekommendationer ändras kontinuerligt i takt med virusets spridning och det är därför nödvändigt att vi håller oss till en policy vid universitetet och inte skapar en mångfald av olika förhållningsregler som kommer att gå i otakt.

Tack för att ni bevarar lugnet i en tid när förändringarna är stora och snabba.

Sven Lidin, dekan