Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dekanbrev, 29 augusti 2022

Välkommen tillbaka!

Jag vill passa på att idag, den första officiella dagen på höstterminen, hälsa alla varmt välkomna tillbaka efter vad jag hoppas har varit en njutbar sommar. Äntligen en höststart utan restriktioner.

Fakultetsstyrelsen tjuvstartade terminen med ett internat 18 augusti för att diskutera kring förändringar och förändringsbehov. Vi ser alla ett föränderligt forsknings- och finansieringslandskap och givetvis måste vår grundutbildning förändras med vår forskning.

Vi tror också att en period av exempellös tillväxt inom universitetssektorn kan komma att ersättas av oförändrade eller minskade anslag. I kombination med en mycket osäker omvärld med politisk och finansiell oro samt en ökad politisering av universitetssektorn, gör det att vi nu behöver tänka om och tänka nytt – men även omforma och modernisera vår verksamhetsstruktur. Under hösten fortsätter förändringsarbetet inom fakulteten, framför allt processen kring av vår etablering på Science Village men också med annat förändringsarbete som behöver drivas.

Välkomna till Framtidens naturvetenskap

För att involvera er alla inom fakultetens institutioner och verksamheter aktivt i diskussioner kring våra verksamheters framtid vill jag och fakultetsledningen framöver bjuda in till seminarier och diskussioner på temat Framtidens naturvetenskap. Här kommer du ha möjlighet att träffa personer som har stor insikt i forskningsstrategiska frågor.
 
Datum och tid för höstens träffar är:

  • 27 september klockan 16.00–17.00
  • 25 oktober klockan 16.00–17.00
  • 8 november klockan 16.00–17.00
  • 6 december klockan 16.00–17.00

Vi inleder med Tim Ekberg, planeringschef vid Lunds universitet, den 27 september. Seminariet kommer att börja med att jag också berättar övergripande om vad som händer på fakulteten och i våra verksamheter just nu. Mer information och inbjudan kommer på mejl om några dagar.

Lunds universitet har funnits i 350 år och överlevt många och stora förändringar. Vår resiliens bygger på att vi varit bra på att ta vara på mycket långsiktiga akademiska värden, men också på vår förmåga att anpassa oss till det som är nytt.

Välkommen tillbaka till Lunds universitet och till naturvetenskapliga fakulteten. Här är det som det alltid har varit – föränderligt.

Sven Lidin, dekan