Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ställ ut din fågelholk under Kulturnatten!

fågelholk i form av en husvagn
Foto: Wilfried Santer, Unsplash
Utställning
Under Kulturnatten i Lund i september arrangerar Centrum för miljö- och klimatforskning (CEC) en fågelholksutställning tillsammans med grundskole- och gymnasieelever.

Naturskolan i Lund och Naturskyddsföreningen är några av de organisationer som tipsar om hur man kan bidra till att bygga bort bostadsbristen för fåglarna genom att bygga fågelholkar, se tips nedan. Men fåglarna är en stor grupp som lågprioriteras i bostadsdebatten och fler holkar behövs!

Centrum för miljö- och klimatforskning (CEC) välkomnar alla grundskole- och gymnasieelever att bygga kreativa fågelholkar under sommaren och början av hösten. Holkarna kan byggas hemma, i träslöjden, på fritids eller hos Vattenhallen Science Center i Lund som anordnar en holktävling under året och har öppet hela sommaren, läs mer nedan.

Tipsa gärna lärare och barn om bostadsbyggandet som kan öka den biologiska mångfalden!

Skicka in din anmälan via detta anmälningsformulär och skicka samtidigt ett foto av holken till stina [dot] johannesson [at] cec [dot] lu [dot] se senast den 8 september.

Ta med din holk och ställ ut den på vår utställning på Kulturnatten i Lund den 21 september. Mer information skickas till de som har anmält sina holkar.

Här hittar du Naturskolans byggtips och information om vilka holkar som passar till olika fåglar:
https://www.lund.se/tunnelholkar och https://www.lund.se/uddaholkmodeller samt en pedagogisk film om hur du bygger en fågelholk.

Hämta inspiration från Naturskyddsföreningens SM i fågelholk 2019.

Välkommen att bygga din holk hos Vattenhallen i Lund i sommar. Se Vattenhallens öppettider under sommaren och läs mer om Vattenhallens holktävling.

Mer om Kulturnatten i Lund

Tid: 
2019-09-21 12:00 till 18:00
Plats: 
Botaniska trädgården, Lund
Kontakt: 
stina.johannesson [at] cec.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2019-09-21 12:00 till 18:00
Plats: 
Botaniska trädgården, Lund
Kontakt: 
stina.johannesson [at] cec.lu.se