Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Climate Change Crash Course

Bild på glaciär
Foto: Rachel Jarboe - Unsplash
Föreläsning
Vad har orsakat klimatförändringarna och hur påverkar de djur, natur och människa? Välkommen till en crash course i klimatförändringar. Under föreläsningen kommer du att få höra forskare från flera olika områden men med ett gemensamt fokus – klimatförändringar! 

Föreläsningen hålls på svenska, ingen föranmälan krävs och det är gratis att delta. Antalet platser är begränsade, totalt 80 sittplatser – först till kvarn gäller. 


Medverkande:

 • Markku Rummukainen
  Temperaturen stiger, havsnivån höjs, isar smälter; den globala uppvärmningen påverkar hela jordens klimat, med konsekvenser för både samhället och naturen.
   
 • Raimund Muscheler
  Det finns tydliga bevis på att solens aktivitet påverkar klimatet. Men vilken roll har solen spelat i uppvärmningen vi sett de senaste 100 åren?
   
 • Margareta Johansson
  Visste du att uppvärmningen i Arktis går dubbelt så fort som i resten av världen? Man kan ju tycka att Arktis är långt borta från var vi bor så varför ska vi bry oss om detta?
   
 • Maria von Post
  Biologisk mångfald, variation av arter och olika livsmiljöer, minskar idag. Vad innebär det och vad görs för att bevara arter och livsmiljöer?
   
 • Philipp Birken
  För att ge en indikation på hur framtidens klimat kommer att se ut krävs komplexa matematiska ekvationer och superdatorer, varför då?


Programmet är en del av Hållbarhetsveckan 2019
 

Tid: 
2019-04-08 16:00 till 17:30
Plats: 
Lundmarksalen, Astronomihuset, Sölvegatan 27
Kontakt: 
linda.hansson [at] science.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2019-04-08 16:00 till 17:30
Plats: 
Lundmarksalen, Astronomihuset, Sölvegatan 27
Kontakt: 
linda.hansson [at] science.lu.se