Populärvetenskaplig vecka lockar tusentals skolungdomar

Nu är det dags för årets NMT-dagar vid Lunds universitet. Den 18-22 mars bjuder forskarna på ett gigantiskt smörgåsbord av spännande föreläsningar inom naturvetenskap, medicin och teknik.
NMT-dagarna

Närmare 6 000 gymnasieelever och deras lärare kommer under NMT-dagarna att avnjuta ett stort antal populärvetenskapliga föreläsningar och shower i Lund. NMT-dagarna är Lunds universitets största arrangemang och lockar år efter år en stor publik från skolvärlden.

När bokningswebben öppnade den 4 februari satt gymnasielärarna runt om i södra Sverige som på nålar för att få de eftertraktade platserna. Redan efter 15 minuter var 91 procent av platserna bokade, vilket i reella tal innebar 22 840 platser av totalt 25 106 platser.

NMT står för naturvetenskap, medicin och teknik. Arrangemanget har hållits varje år sedan 1998, med nya föreläsningar efterhand.

Journalister är välkomna att närvara utan föranmälan. Hela programmet med fördjupad info om föreläsningarna, lokaler och klockslag finns på evenemangets webbplats.

Lena Björk Blixt