Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Naturgeografi och ekosystemanalys

Naturvetenskapligt kandidatprogram, Naturgeografi och ekosystemanalys. 180 hp
Naturgeografi och ekosystemanalys handlar om de processer som är relaterade till mark, vatten, biosfär och atmosfär och hur de samspelar med varandra. Naturgeografer är experter på att analysera förändringar i tid och rum. Därför är deras kunskaper eftertraktade inom många och helt skilda områden.

Studenter i naturgeografi är ute på exkursion

Arbetsmarknaden för naturgeografer

Många naturgeografer arbetar som planerare. På vilka platser äarbetsr det bäst att bygga vindkraftverk? Var är vindförhållandena optimala, markförhållandena de rätta och avståndet tillräckligt långt för att inte människor och djur ska störas? Naturgeografer kan även ha en framträdande roll inom miljö- och naturvårdsarbete eller samhällsplanering. Ett annat stort arbetsområde är resursplanering och bistånd i utvecklingsländer. Naturgeografens arbetsmarknad finns både i Sverige och utomlands, vid såväl myndigheter som konsultbolag. Utbildningen i naturgeografi och ekosystemanalys erbjuder också stora möjligheter till att arbeta med forskning.

Kandidatprogrammet i naturgeografi och ekosystemanalys

Se en film om utbildningen:

Anmälan och antagning

Läs om hur du gör för att anmäla dig till program och kurser

 

Sidansvarig: