Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Miljö- och hälsoskydd

Naturvetenskapligt kandidatprogram, Miljö- och hälsoskydd. 180 hp
Vill du arbeta med förebyggande miljöarbete? Inom miljö- och hälsoskyddsområdet arbetar man med att minska risken för försämrad hälsa hos människor och för att undvika skador på naturen.

studenter i miljö- och hälsoskydd är ute på exkursion

Arbetsmarknaden för miljö- och hälsoskyddare

Arbetsområdena inom miljö- och hälsoskyddsområdet är stora och innefattar exempelvis miljöbrott, samhällsplanering, livsmedelshantering, markföroreningar, hållbarhet, tillsyn, enskilda avlopp, egenkontroll, avfalls- och kretsloppsfrågor samt miljöinformation och folkhälsa. En annan del av miljö- och hälsoskyddsområdet är arbetet med Sveriges miljömål, till exempel ”giftfri miljö” och ”god bebyggd miljö”. Miljö- och hälsoskyddare är eftertraktade på arbetsmarknaden. Inom den privata sektorn har det växt fram ett allt större behov av miljö- och hälsoskyddare efter hand som det kommunala och regionala miljöarbetet blivit allt mer omfattande. Samtidigt ställer samhället ökande miljökrav på företag och industri. De flesta som läst klart utbildningen arbetar som miljö- och hälsoskyddsinspektörer, energi- och klimatrådgivare eller miljöstrateger på kommuner och företag.

Kandidatprogrammet i miljö- och hälsoskydd

Se en film om utbildningen:

Anmälan och antagning

Läs om hur du gör för att anmäla dig till program och kurser

 

Sidansvarig: