Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Matematik

Naturvetenskapligt kandidatprogram, Matematik. 180 hp
Matematik är naturvetenskapens språk och har en grundläggande betydelse för förståelsen av naturvetenskapliga fenomen. Men användningen av matematiken är inte begränsad till naturvetenskapen. Matematik behövs inom ett brett spektrum av tillämpningar som ett verktyg för att formulera och lösa problem.

Studenter pluggar i Matteannexet

Arbetsmarknaden för matematiker

Matematiker efterfrågas inom nya tillämpningsområden som till exempel bioinformatik, finansiell matematik och miljöövervakning men också inom de traditionella som försäkringsbolag, telekommunikation och läkemedelsföretag. Matematiker använder och utvecklar de metoder som behövs vid datorsimulering för till exempel krocktester och utformning av flygplansvingar. De arbetar också med exempelvis att modellera biologiska processer, planera och analysera riskfaktorstudier samt värdera aktieoptioner med hjälp av komplicerade ekvationer. Matematiker efterfrågas inom nya tillämpningsområden som till exempel bioinformatik, finansiell matematik och miljöövervakning men också inom de traditionella som försäkringsbolag, telekommunikation och läkemedelsföretag.

Kandidatprogrammet i matematik

Se en film om utbildningen:

Anmälan och antagning

Läs om hur du gör för att anmäla dig till program och kurser

 

Sidansvarig: