Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tidigare studenter i naturgeografi och ekosystemanalys

Mari är alumn i naturgeografi

Mari Adén, GIS-ingenjör

Jobbar på Stadsbyggnadskontoret, Malmö Stad.

Vad jobbar du med och var?

Jag jobbar som GIS-ingenjör på Stadsbyggnadskontoret i Malmö Stad. Jag arbetar med analogt och digitalt kartmaterial och tar fram kartor över exempelvis byggnader, befolkningstäthet eller näringsverksamhet. Kartorna kan ligga till grund för att visa lämpligheten för byggnation eller annan stadsutveckling. Jag uppdaterar även Malmö stads kartor dagligen med data som jag exempelvis får in av våra mätningsingenjörer. En stor del av mitt arbete är också kartuppdrag för företag, privatpersoner, myndigheter, politiker med flera. Det kan innebära att visa var hotell ligger, önskade vägsträckningar, delområden, skolverksamhet och mycket annat. 

När tog du examen?

Jag tog min magisterexamen 2009. 

Hur fick du ditt jobb?

Jag sökte jobbet via en platsannons. 

Hur kom du på att du skulle plugga naturgeografi?

Jag tittade i utbildningskatalogen och upptäckte att utbildningen i naturgeografi verkade stämma väl överens med mina intressen. Jag läste vidare på institutionens hemsida och fick senare möjlighet att träffa studievägledaren, vara med på en föreläsning och prata med studenterna. 

Vad var det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen var att den var så flexibel och varierande. Förutom föreläsningar så hade vi exkursioner, laborationer och olika övningar. Exkursionerna var väldigt bra och lärorika – jag har många roliga minnen därifrån. Vi gjorde mer fältarbete under våren och tidigt på hösten och hade mer föreläsningar senare på hösten och under vintern. Det blev aldrig enformigt och det gillade jag. 

Har du några tips till studenter som funderar på vad de ska bli?

Mitt tips är att gå på din magkänsla. Låt sedan ditt val sjunka in och kolla upp vilka kurser och inriktningar det finns att välja mellan och hur jobbmöjligheterna ser ut. Tänk på att du ska jobba 40 timmar i veckan, så välj i första hand något du trivs med. Hittar du ett ämne som du gillar så går oftast både studierna och karriären bättre. 

 

Intervjuad våren 2014.

Sidansvarig: