Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studenter berättar

Astronomi

Brian studerar astronomi


Brian uppskattar att han som student får möjlighet att uppleva hur ny kunskap blir till. När han har tagit sin masterexamen vill han fortsätta med en forskarutbildning, för att på sikt arbeta på ett forskningsbaserat företag eller med undervisning.

Läs intervjun med Brian

Biologi

Caroline studerar biologi


Caroline tycker att utbildningen ger henne en djupare inblick i ämnet och hon tycker att det är kul att få ta del av andra studenters perspektiv. I framtiden vill hon arbeta med naturvård och förhindra utrotning av olika arter.

Läs intervjun med Caroline

Biogeofysik

Hanna har läst biogeofysik


Hanna tycker att det bästa med utbildningen är när bitarna faller på plats och hon förstår hur saker och ting hänger ihop. Just nu läser hon på ett masterprogram inom naturgeografi och funderar på att doktorera.

Läs intervjun med Hanna

Fysik

Adam pluggar fysik i Lund


Adam tycker att utbildningen är både rolig och intressant. Han uppskattar att lärarna är engagerade och alltid är villiga att hjälpa till och svara på frågor. Efter utbildningen vill han arbeta som forskare.

Läs intervjun med Adam

Geologi

Josefin studerar geologi i Lund


Josefin tycker att det är bra att föreläsningar varvas med exkursioner och studiebesök under utbildningen. I framtiden vill hon ha ett arbete där hon får arbeta mycket ute i fält.

Läs intervjun med Josefin

Kemi

Anna studerar kemi


Anna tycker att utbildningen håller väldigt hög kvalitet och att hon lär sig mycket. Hon vet inte exakt vad hon vill arbeta med i framtiden men funderar på att fortsätta med en forskarutbildning.

Läs intervjun med Anna

Matematik

Johan läser matematik


Johan tycker att det roligaste med utbildningen är att med enkla idéer kunna skapa komplicerade strukturer som kan representera allt mellan himmel och jord. I framtiden vill han arbeta med att analysera och lösa problem med hjälp av de modeller och teorier han lärt sig under utbildningen.

Läs intervjun med Johan

Meteorologi

Nellie läster meteorologi


Nellie bestämde sig för att bli meteorolog redan när hon gick i sjätte klass. Hon har varit nöjd med sin utbildning ända sedan start och drömmer om att arbeta som försvarsmeteorolog.

Läs intervjun med Nellie

Miljövetenskap

Amanda läser miljövetenskap


Amanda tycker att bland det bästa med utbildningen är att få läsa vid flera olika institutioner och jämföra tanke- och arbetssätt. I framtiden vill hon arbeta med utvecklingsprojekt i tredje världen eller bidra med naturvetenskaplig fackkunskap i politiska processer.

Läs intervjun med Amanda

Naturgeografi och ekosystemanalys

Susanne läser naturgeografi


Susanne tycker att det roligaste med utbildningen är få kombinera teori med praktiska övningar och exkursioner. I framtiden vill hon arbeta med naturvård.

Läs intervjun med Susanne

Teoretisk fysik

Astrid läser teoretisk fysik.


Astrid har tyckt om fysik och matematik så länge hon kan minnas. I framtiden skulle hon gärna vilja doktorera i teoretisk partikelfysik.

Läs intervjun med Astrid

 

Sidansvarig: