För gymnasiet

 

Naturvetenskap-, Medicin- och Teknikdagar för gymnasieelever

Under en vecka i mars erbjuds gymnasister och lärare att ta del av populärvetenskapliga föreläsningar och demonstrationer på våra institutioner. Varje år sammanställs en meny av föreläsningar som omfattar drygt 100 titlar. Ni väljer fritt, och sätter själva ihop ett dagsprogram från menyn. För mer information kontakta Emelie Hilner tel. 046-222 48 41

2014-års Naturvetenskap-, Medicin- och Teknikdagar anordnas 10-14 mars

Läs mer om NMT-dagarna

Se föreläsningar från NMT-dagar på iTunes U

Inspirationsdagarna

Under två dagar i november är det öppet hus på Lunds universitet. Gymnasieklasser och läroverk som har studieförberedande program bjuds in för att få utbildningsinformation och en glimt av universitetsmiljön. Naturvetenskapliga fakulteten har ett arrangemang där studentambassadörer, studievägledare och forskare från våra olika ämnen medverkar. Inspirationsdagarna 2014 hålls den 4-5 november där naturvetenskapliga fakulteten har sina aktiviteter i Astronomihuset, Sölvegatan 27. För mer information om inspirationsdagarna, kontakta Emelie Hilner.

Studentambassadörer

Naturvetenskapliga fakulteten utbildar studentambassadörer (aktiva studenter) som informerar om våra utbildningar. Tack vare sina egna erfarenheter kan ambassadörerna ge en bra helhetsbild av hur det är att läsa i Lund. Studentambassadörerna medverkar på mässor och besöker enskilda gymnasieskolor för att ge utbildningsinformation. För mer information om studentambassadörer, kontakta Emelie Hilner.

 

Matematikπlen (Matematikpilen)

Varje år arrangerar Matematikcentrum en lagtävling för gymnasieelever i Skåne. Tävlingen har blivit mycket populär och uppskattad bland såväl elever som lärare. Med hjälp av bidragsgivare har fina priser kunnat delas ut till de vinnande lagen.

Läs mer

Gymnasiecentrum för matematik

Gymnasiecentrum för Matematik vid Lunds universitet vänder sig till elever och blivande studenter som är nyfikna på matematikens värld. Vårt mål är att ge elever en inblick i vad universitetsstudier i matematik betyder, kräver och kan leda till.

Läs mer

Mattestuga

Går du i gymnasiet och gillar matematik? Då kan Mattestugan vara något för dig! En gång i veckan träffas skånska gymnasister och Victor Ufnarovski för att tillsammans upptäcka mer av matematikens värld.

Läs mer

Naturvetenskapliga shower

Läs mer om Biologishowen

Läs mer om Kemishowen

Läs mer om Fysik & lasershowen

Planetariet

Läs mer om planetariet

 

 

 


Tillbaka

Innehållsansvarig: Helena Bergqvist
Frågor om webbplatsen: Webbgruppen
Ansvarig enhet: Naturvetenskapliga fakulteten

Uppdaterad: 2014-01-17

Lunds universitet Box 117, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00