Studera utomlands

Som student vid naturvetenskapliga fakulteten har du möjlighet att läsa en del av din utbildning vid ett annat universitet, i en annan del av världen. Du kan välja att läsa en termin eller ett läsår utomlands. Din tid som utbytesstudent berättigar dig till CSN-medel, du betalar inga terminsavgifter och de kurser du läser utomlands kan räknas in i din svenska examen.Vi har ett stort utbud av spännande studieorter att välja bland.

Vill du åka till ett universitet som Lunds universitet inte har något utbytesavtal med så får du göra detta på helt egen hand, som en sk freemover, och betala de terminsavgifter som universitetet har fastställt för utländska studenter. Vi arbetar endast med studenter som åker på utbyten och har tyvärr inte möjlighet att bistå dig som vill söka utlandsstudier på egen hand.

Vill du läsa en hel utbildning utomlands rekommenderas du att kontakta
Universitets- och högskolerådet för information.

Aktuella utlysningar vid naturvetenskapliga fakulteten 

Läs mer om utbytesstudier på www.lu.se

 

Fördelar med att plugga utomlands

Att bo och studera utomlands ger dig inte bara ett utmärkt tillfälle att inhämta ny kunskap och förbättra dina språkkunskaper, du får även möjligheter att skaffa dig goda meriter inför framtiden. Utländska universitet kan dessutom ofta erbjuda ett utbud av kurser och specialutbildningar som skiljer sig från det det utbud som finns vid Lunds universitet. På så sätt kan du sätta ihop en unik utbildningsprofil som passar just dig. Samtidigt ökar du din konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Som utbytesstudent får du även chansen att uppleva en ny kultur, vilket inte bara kan lära dig något nytt om världen, utan också om dig själv. Att studera utomlands kräver dock en hel del förberedelser och du bör göra ett informerat val för att få ut det allra mesta av dina studier. Alla frågor som rör dina studier t.ex. kursval bör diskuteras med din institution.


Tillbaka

Innehållsansvarig: Helena Bergqvist
Frågor om webbplatsen: Webbgruppen
Ansvarig enhet: Naturvetenskapliga fakulteten

Uppdaterad: 2013-09-17

Kontakt

Anna von Barth
Internationaliseringsansvarig
Kansli N

Tel:
+46462229842

E-post:
anna.von_barth@science.lu.se

Lunds universitet Box 117, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00