Strategigruppen för MAX IV och ESS

Mandatperiod 2015-04-01 – 2018-03-31

Strategigruppen för MAX IV och ESS har i uppdrag att stödja fakultetsstyrelsen i frågor som rör MAX IV och ESS, så att fakulteten på bästa sätt kan möta de utmaningar och möjligheter som dessa anläggningar erbjuder. En del i gruppens arbete är att initiera eller stödja aktiviteter med syfte att utveckla fakultetens samverkan med och nyttjande av MAX IV och ESS. I detta ingår bland annat att koordinera ansökningar och bereda beslut om tilldelning av medel för forskningsprojekt som involverar synkrotron- eller neutronmetoder. I strategigruppen ingår fem lärare från olika ämnesområden inom fakulteten samt företrädare för MAX IV och ESS.

Ledamöter

Ulf Olsson, ordförande, kemi