Naturvetarstråket

Övrigt, 350-årsjubileum

Under den årliga kulturnatten i Lund förvandlas Sölvegatan, Vattenhallen Science Center och Botaniska trädgården till Naturvetarstråket – en inspirerande vetenskapsfestival för hela familjen. Här kan du se Kemishowen och Fysik- & lasershowen, delta i mängder av lekfulla experiment, gå på planetarievisning och filmvisning, sikta fram fossil i sanden, titta på hösthimlen i teleskop, lyssna på populärvetenskapliga föreläsningar samt besöka växthusen i Botaniska trädgården. Kända vetenskapsgenier som Einstein, Curie, Linné, Brahe och Darwin signerar autografer och svarar på frågor om allt mellan himmel och jord.

Arrangör: Naturvetenskapliga fakulteten

In English: The Faculty of Science will hold a science festival for the whole family on Culture Night in Lund. Place: Sölvegatan, Vattenhallen Science Centre and the botanical garden. This event will mostly be held in Swedish.

Tid:
2017-09-16 10:00 till 23:45